Igaz az hogy aki depressziós annak csak az a baja, hogy túl jó dolga van?
A bátyám sajnos nincs jól.:( Hazajön melóból és gépezik meg zenét hallgat. Nincsenek barátai sem. Szerencsére szoktunk beszélgetni azért. Ilyeneket mond hogy meg kéne halni de ahhoz is gyáva. Meg mindenféle elvont dolgot hogy pl úgy érzi neki nincs is teste. Nincsen semmilyen érzése és üres. Mindenféle könyvet olvas a vissza járó szellemekről meg ilyesmi.
Én ettől mindig megijedek. Nem iszik meg nem drogozik egyébként és jókat lehet amúgy vele dumálni.
Egyszer volt orvosnál ő azt mondta ez lehet skizofrénia kezdete. Gyógyszert is írt de azt a tesóm nem szedte be mert azt mondta, hogy nem akar elhülyülni.
Anyukánkkal élünk. Neki viszont az a véleménye, hogy a bátyám azért "depressziós" mert semmi dolga nincs a ház körül. Hogy jó dolgában nem tudja mit csináljon mert főznek rá meg mosnak rá. Ha egyedül kéne ezt csinálnia akkor rájönne, hogy semmi baja.
Szerintem azért ennél komolyabb a dolog :(
ti mit tanácsoltok? :(
Amúgy a bátyám huszonkilenc éves múlt.
nem mondanám. nővérem tanul,melózik-tök készvan,még depis is (doki mondta) ha a meló melletti tanulás olyan qrva jó volna mindenki csinálná és mindenk boldog volna... vagy nem?
nem attól lesz valaki depis,hogy sz@rt se csinál.nem tudom,hogy mitől,de az tutira segíti a kialakulását,hogy értéktelennek érzi magát/életét az ember.és persze hiába valónak a küzdemeit.
Pontosan, nem csinál semmit egész nap, persze, hogy ürességet érez. Itt a tavasz, lehet kertészkedni, kutyát sétáltatni, foglalkozni vele, eljárni mozogni, sportolni.
Ez így csak korlátoltság, önmagát korlátozza le.
Nem értek egyet anyukáddal. Miért lenne a bátyádnak túl jó dolga? Persze, nagyon jó, ha van hol laknia, nincs gondja a házimunkára, na de egy 29 éves férfinak már más igényei vannak, más életszakaszban van. Valószínűleg tényleg jobban érezné magát, ha egyedül csinálhatna mindent, a maga ura lenne. Külön élne, saját egzisztenciával, netán egy társsal. Otthon nyilván magányos, céltalan.
Nem akart sosem elköltözni otthonról?
Próbálj vele sokat beszélgetni, pszichológushoz is elmehetne. Ő nem ad gyógyszert.
Hasonlítok a bátyádra ebből a szempontból, csak 20 éves vagyok, és meg van mindkét szülőm.
Járok régóta pszichológushoz, pszichiáterhez, de semmi értelme, mert nem használ. Pedig szedek gyógyszereket is.
Segítsen magán, és Isten is megsegíti!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Igen a tesóm hisz Istenben meg azt mondja,hogy ne aggódjak érte. Megoldja ő. Én inkább attól félek,hogy ez tényleg valami komoly betegség amit gyógyszerrel meg lehetne előzni.És hogy ne legyen súlyosabb.Ha gyógyszerről beszélek neki akkor mindig megsértődik, úgyhogy kerülöm a témát már.
Amúgy a tesóm vett egy kisházat egy közeli faluban de az ott áll üresen. Nem tudom miért nem költözik el oda és akkor minek vette meg.
Volt neki egy barátnője már. Vele csak egyszer találkoztam véletlenül és szimpatikus volt. Azt láttam, hogy szereti a bátyámat de zavarja, hogy még az anyjával lakik. A tesóm erről nem akar beszélni de szerintem már nincsenek együtt.
hát én ezt nem mondanám, hogy a depressziónak köze lenne az anyagi jólléthez, vagy ahhoz hogy valakinek sok a szabadideje és nincs sok dolga..hiába lakik mondjuk egy nő egy 10 szobás villában, ahol kiszolgálják minden kívánságát, ha a férje megcsalja, vagy nem lehet gyereke, nincsenek barátai..amit az élet az egyik oldalon megad, a másikon elveszi..én ezt tapasztalom sajnos.
testvéredet nagyon sajnálom..de az már tökjó hogy legalább te észrevetted és foglalkozol ezzel, hogy valami nincs rendben vele..a legnagyobb baj szerintem neki az, hogy 29 évesen még otthon van, se barátnője nincs gondolom és ahogy írtad barátai sem..
hívd el néha erre arra..iszogatni, bulizni, moziba..nem tudom mit szerettek, de valamit találj ki:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!