Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szinesztéziások, vagy mások...

Szinesztéziások, vagy mások akik számokhoz rendelnek valamit, van ezzel más is így a kérdésemmel vagy csak én?

Figyelt kérdés

Akik számokhoz színeket rendelnek, vagy képzelnek el amint meghallják, vagy meglátják őket, azok a szinesztéziások. Én ha meghallok, vagy meglátok egy számot lehet, hogy furcsán hangzik, de meg tudom állapítani a nemüket, és a személyiségjegyeiket. Van ezzel más is így? Nem vagyok bolond, vagy dinka, egyszerűen ez ugrik be ha meglátok/hallok egy számot.

pl: a 4-es abszolút női szám, ilyen a 6-os, 8-as, és a 10-es

és az erre végződőek. a 8-as és 10-est teljesen ridegnek, éls racionálisnak vélem, ellentétben a 4-es és 6-ossal szemben amik teljességel az ellentétük.

#szín #szám #szinesztéziások
2013. ápr. 25. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Van ezzel más is így igen, olvasgattam sokat erről régebben és van, aki személyiségjegyet társít a számokhoz, dolgokhoz. Én csak színt. :)
2013. ápr. 25. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, te gondolom nem TTK matek szakos vagy, igaz?
2013. ápr. 25. 20:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem:D még középiskolás vagyok.
2013. ápr. 25. 21:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nem vagyok olyan jó matekból, szóval nem vagyok egy zseni, viszont a szociális érzékenységem eléggé fejlett, nem tudom, h ettől lehet-e.
2013. ápr. 25. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia, van ilyen szinesztézia is.
2013. ápr. 25. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem másfajta szinesztéziám van, nem tudom mennyire kapcsolódik a te kérdésedhez, de azért leírom. Minden betűnek van "színe" persze, de a neveknél ez nagyon kijön. Pl. az Ádám az zöld és sárga, a József barna és sárga, a Zoltán piros és kék, stb. És ez nagyban befolyásolja, hogy mennyire tetszik egy név. Minél színesebb, annál jobban tetszik.
2013. ápr. 26. 16:34
 7/8 anonim válasza:
Én a számokhoz és a betűkhöz rendelek színeket és úgy vettem észre, hogy egyes számok a betűvel írt formájuk színének felelnek meg, de ez nem mindegyikre igaz. Példaul a 4-es az zöld és ha leírom a négy szót az szintén zöld az n kezdőbetű miatt, de a 6-os barna pedig a h ezüst az a fekete a t pedig kék. Van olyan szám is, amelyiknek egy személyiséget feleltetek meg, de ez szerintem amiatt van, hogy régebb érdekelt a számmisztika és pszichológiai személyiségtípusokról is olvasgattam, ahol számok jelölték a különböző típusokat. Így nem tudom sajnos szétválasztani, hogy melyik asszociációim tanultak, de létezik ez a fajta szinesztézia is.
2013. ápr. 28. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:

igen, ez is egy szinesztézia. A véletlen műve hogy pont szinesztéziának hívják, de nem a színlátásból ered (wiki: ,,A szó görög eredetű: σύν (szün) – együtt, egyszerre, αισθησις (esztészisz) – érzékelés.'').

Tehát nem a szín az alapja, hanem az hogy különféle dolgokat társítunk egymáshoz.

2013. máj. 27. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!