Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi okozhatja ezeket a tüneteke...

Mi okozhatja ezeket a tüneteket? MR vizsgálat?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott, hogyha lenne itt olyan kategória, hogy neurológia vagy belgyógy, akkor oda írnám ezt a kérdést.

Már körülbelül három hónapja tüneteim vannak. Bal oldali temporalis látáskiesésem van időnként (olyan heti egyszer), amit egy teljes látóteres látászavar előz meg.

Ez a teljes látóteres látászavar naponta kétszer is megjelenik. Amikor nagy zavar alakul ki, akkor a hőérzékelésem sem normális. Egy teljesen hideg buszon azt éreztem, hogy mindjárt szétrohadok a melegben, és pár perc múlva pedig azt, hogy megfagyok.

Reggelente hányingerem szokott lenni, már Daedalont kell szednem időnként rá.

Tegnap előtt elszédültem, és összeestem. Emlékeztem az egészre, nem volt emlékezet kiesésem.

Szerintetek mi lehet ennek az oka? Fejfájásom csak időnként van, a látáskieséskor még hányingerem is.

Az MR angiográfia vizsgálat 2 hét múlva lesz, Szolnokon. ( a háziorvos beutalt a neurológiára, ahol kérzék ezt a vizsgálatot. Már nem nagyon merek visszamenni a háziorvoshoz, mert szerintem már így is sok panaszt mondtam el neki.)

Van valami tapasztalatotok a szolnoki MR laborral kapcsolatban? Mennyi időn keresztül tart egy ilyen vizsgálat?

Tudom, hogy ilyesmi problémával már sokan fordultak az oldalhoz, és sok hasonló MR-es bejegyzés van már, de valahogy megnyugtatóbb lenne ha ide személyesen írnátopk le.

Köszönöm,

17F

2013. ápr. 14. 10:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Pánikbetegség, stressz Ez mind lehet attól, tapasztalat, én pánikos vagyok és ezeket mind tapasztaltam már,.
2013. ápr. 14. 10:08
 2/8 A kérdező kommentje:

még annyit, hogy a vérnyomásommal gondok vannak sajnos :/

gyógyszereket kell szednem rá, de ezek szerencsére leviszik.

(150mg irbasartan, 5mg nebivolol) úgyxhogy a vérnyomás nem okozhatja szerintem.

Ismerősömnek is hasonló tünetei voltak (csak neki jobbról) és valami agyi daganata van neki. 17 éves lány.

2013. ápr. 14. 10:24
 3/8 anonim ***** válasza:
De ne gondolj már egyből a legrosszabbra, az ritka eset szerintem ha valakinek agydaganata van. Látod, már is pánikolsz. Szerintem csak lelki eredetű. Persze meg kell nézetni orvossal, de neurológushoz semm véletlen küldtek, ő írhat stressz oldót
2013. ápr. 14. 10:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Látótér kiesést,ahogy már írtad agydaganat,de agyi érgörcs is okozhat.Pánikrohamra ez nem jellemző.Lehet,h ilyenkor migrénes rohamaid vannak(ez lehet fejfájás nélküli is).Az MR vizsgálattól ne félj! Attól függően,h mit "lát" a gép, a vizsgálat 20-40 percig tart,közben zörög,kattog,de ez nem szörnyű.Csukd be a szemed közben és lazulj el,gondolj érdekes,kellemes dolgokra. Hülyén hangzik,de én kifejezetten "élveztem",mert jól kipihentem magam közben :)
2013. ápr. 14. 10:45
 5/8 A kérdező kommentje:
A "közhiedelemmel" ellentétben, nem félek az agydaganattól :)
2013. ápr. 14. 13:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Csak leginkább érdekel a dolog, ugyanis nem tudom megmondani, hogy mi okozhatja ezeket a dolgokat.

Még várom a válaszokat :)

2013. ápr. 17. 21:03
 7/8 shangsawa válasza:
Lehet, hogy migrén lesz a ludas. Nekem gyerek korom óta gondom van vele, hasonló tünetekkel kezdtem és később jelentkeztek a görcsös fejfájások. Ne fesd rögtön az ördögöt a falra, a daganattal kapcsolatban! Rengeted más dolog is okozhat ilyen tüneteket. Én csak leírtam egy lehetőséget.
2013. ápr. 17. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogy már írtam lehet egyszerű agyi érgörcs, migrén,de minden ilyen panasz esetében csinálni kell MR-t. Ez nem azt jelenti,h agydaganat, ez a tisztességes eljárás.
2013. ápr. 18. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!