Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdjem le? 18L

Hogyan küzdjem le? 18L

Figyelt kérdés
Rettegek a békáktól legyen az bármilyen pici is. Kiskorom óta van ez, ha meglátom a járdán hazafelé vagy bárhol falfehér leszek, elkezdek izzadni nem merek elmenni mellette de abban a pillanatban eszembe jut mi van ha ott maradok és mégtöbb lesz aztán elkezdek könnyezni és valahogy ráveszem magam, hogy elrohanjak mellette. Legjobban attól félek, hogy rámugrik. Este az udvarra sem merek kimenni. Már nagyon zavar, hogy nemtudom leküzdeni ezt a fóbiámat.

2013. ápr. 13. 14:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Pszichoterápia, kognitív viselkedésterápia illetve van egy újabb fajta nem rég olvastam róla, sajnos pontos nevet nem tudok, az a lényeg hogy először csak el kell képzelned hogy átéled azt amitől félsz, aztán "virtuális valóságba" helyeznek, képekkel és hangokkal szimulálják a félelem forrását majd pedig ténylegesen szembeállítanak a félelemmel, azaz a te esetedben a békákkal.

Volt egy videó is a neten, egy nő volt a "kísérleti alany" végigcsinálták vele ezt (ő a bohócoktól félt) és pár hónap alatt teljesen elmúltak az ilyen fajta gondjai.

2013. ápr. 13. 14:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nagyon zavaró, túl gyakran fordulna elő, akkor csak szakember tudna segíteni, pszichiáter. De azért nem hiszem, hogy életed során rendszeresen találkozol békákkal, úgy, hogy inkább próbáld elkerülni őket.

Egyébként sok hasonló fóbia létezik : [link]

2013. ápr. 13. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát nemtom hool lax de én mikor vidéken éltem a duna mellet akkor is évente egyszer kétszer láttunk békát az udvarban.Lent a parton persze ez gyakoribb.
2013. ápr. 13. 21:51
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Szakemberen gondolkoztam már én is, csak kissé túlzásnak tartottam, elég gyakran látom ôket sajnos, mert sokáig tart a suli aztán este van kinnt egy pár, nyáron is gyakorlaton leszek.
2013. ápr. 14. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!