Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » "Epilepszia" - na ebből az...

"Epilepszia" - na ebből az ördögi körből hogyan mászhatok ki?

Figyelt kérdés

Az a nagy problémám, hogy trigeminus neuralgiával elmentem a neurológiai szakrendelésre még évekkel ezelőtt. na ott meg "ugyan nem mindegy?" alapon a G5000-es kód helyett a gépbe a G4090-es kódot írták, amelyhez a rendszer autóümatikusan rendelte a diagnozist, azaz "epilepsia". Hát én megkattanok, mert emiatt a háziorvosom is meg ők is tehát évek óta epilepsiás betregként tartanak nyilván, holott közöm nincs hozzá, sosem volt epilepsiás tünetem, de a lényeg, hogy tévedésből a papírra ez van írva.

És a fő problémám, hogy emiatt a háziorvos nem akarja meghosszabbítani a jogsimat. Na puff -ez aztán az ördögi kör. Most mégis mit tehetek:?

Létezik olyan intézet, szakrendelő, országo sneurológiai akármi, ahol nekem ki tudnak adni vizsgálatok alapján egy igazolást, hogy márpedig én nem vagyok epilepsiás? Hogyan lehetne ezt bizonyítani? A szekrendelővel ne gyertek lécci, mert ők nyilván nem ismerik el, hogy csak tévedésről van szó, na meg persze így évekre visszamenőleg fogalmuk nincs mégius miért van a papíromon. Tehát más ötletek?

köszi, ISZONYÚ FONTOS LENNE, A JOGSIM MÚLIK RAJTA

2009. szept. 21. 20:04
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

23:29

persze hog yvan ennek dokumentációja és van ennek nyoma, épen ez a baj, hogy hamis nyoma van. gyógyszert pedig szedek, de eza fő problémám, hogy ezt a gyógyszert arcidegzsábéára is és epilepsziára is adják, de fantasztikus módon a papírokon csak az epilepszia szerepel, az arcidegzsába meg sehol, ebbe bele lehet kattanni

Az utolsó pedig írja az EEG-t, hát ez az, nekem csináltak már CT-t, EEG-t, mindegyik negatív, na most ha ezt s efogadják el, akkor tényleg tanácstalan vagyok, mégis hogyan igazoljam, hogy nem vagyok epilepsziás. Az ész megáll komolyan.

Tényleg senki nem tud egy országos hatáskörű neurológiai központot bp-en (pl) ?

2009. szept. 23. 09:00
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Hmm, hát irány egy másik, de még mindig közeli szakrendelés, másik orvos... Sajna tényleg ez a bürokrácia, meg a legtöbb orvos nagyon nehezen ismer be ilyen banális tévedést, ezért kell másikhoz menni, aki majd körbe röhögi a kollégáját, de hát neked van igazad. Vidék vagy Bp.?
2009. szept. 23. 09:36
 13/21 A kérdező kommentje:

vidéki igen, de tudod a területi illetékesség miatt nem úgy van az h fogom magam és elmegyek egy másik város szakrendelőjébe sajnos :-(

A józan ész megáll komolyan, d enyilvánvaló, hogy soha az életben nem fogja beismerni a tévedését, egyáltalán azt s etudom, tudatzoslt-e benne amit mondtam neki, mert mindig azt a választ kapom, amikor adja a javaslatot úgymond és vicces módon, rá se írja a megfelelő diagnosist csak az epilepsiát, hogy "nem mindegy, hiszen a gyógyszer ugyan az", és legyint egyet ... most kezdjek el ott kiabálni vele ?? ááá komolyan mondom már teljesen tanácstalan vagyok, viszont jogsi nélkül meghalok

De lényega lényeg, papírok szerint tök úgy néz ki, mintha folymaatosan kezelt epilepsziás beteg lennék, hiszen a gyógyszer miatt 6 havonta menni kell hozzá, és csesz ő kijavítani bármit, automatikusan nyomtatja a következő dátummal, de a régi, elírt diagnosissal, és már nem egyszer szóltam neki, de nem hajlandó semmit tenni.

Csak oda lyukadok, hogy egy független, bp-i neurológiai szakrendelő kellene amelynek országos hatásköre van és úgymond felülírja ezt, na de ha meg kimutathatatlan az hogy van vagy nincs, akkor még abba is bele kötnek ...

2009. szept. 23. 09:53
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gyógyszert szedsz?

Egyébként az Amerikai úton lehetne próbálkozni, ott foglalkoznak ilyesmivel:

[link]

2009. szept. 23. 10:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én sem tudok ilyet, én pszichiátrián dolgozok, adminisztrátor vagyok, de egy elírt diagnózis átírása nem nagy kunszt, esetleg egy telefon a rendszergazdának, meg egy jelző papíros hogy mi is történt... Azt hiszem az a büdös a dologban, hogy az epilepsziáért több bónusz jár az OEPtől... Csúnya dolog, de sok orvos ír más diagnózist, más beavatkozási kódot, hogy jobb legyen a teljesítménye... Amíg nem tűnik föl, addig nincs is gond vele, de azért ez tényleg túlzás. Ez az orvos idióta, fel is lehetne jelenteni keményen.

Amúgy az országos neurológia azt hiszem a Szent István kórházban van, ill. van egy kihelyezett telephely valahol a II. ker.ben, de úgy tudom az csak epilepszia központ... Így próbálj meg a neten keresgélni. Szerintem a Szt. István kórházban megvalósítható ez a metódus, amit írsz.

2009. szept. 23. 11:03
 16/21 A kérdező kommentje:

Oké, hát egy epilepszia-központ az tökéletes lenne nekem, csak kérdés, hogy hajlandók-e engem fogadni úgy h nem vagyok bp-i.

Amit meg írsz, igen, sajnos egy általános jelenség.

Neurológián nem vagyok bent 2 percet se, csak amíg kinyomtat egy papírt (ugyan azt) az újabb dátummal és ennyi, de éppen legutóbb is azon röhögtünk, hogy a papír szerint kb fél oldalnyi vizsgálatot végzett rajtam, amiből persze semmi nem igaz.

De ezzel nincs egyedül, egy műtét előtti belgy. "vizsgálaton" is max 2 percet ültem bent a vén k ...-nál, semmit nem csinált az éég adta világon, kijelenthetem, rám se nézett, de több mint 1 oldalon az volt felsorolva, hogy milyen vizsgálatokat végzett el állítólag rajtam, a fő poén az volt, hogy a papír szerint én részt vettem egy 30 perces pszichoterápiás ülésen is. Na ez azt hiszem már mindennek a teteje, de mégis mit tegyek?

Ahogy mondod, az OEP-elszámolás áll a háttérben, persze, na de azért ez már túlzás ... Majd a végén még bekerülök pszichiátriai betegnyilvántartásba is, csak mert az OEP miatt a belgyógyász beírta, hogy voltam pszichoterápiás ülésen. Azért nem durva ez? Mégis mit tegyek? Vágjam pofán?

Aztán a végén röviden ot van amiért mentem is elvileg, hogy "belgy. szempontból műthető", na de ... a szavam elakad komolyan.

Ha jól tudom, pont ebből van most hatalmas botrány több intézményben is, na ebben sajnos nincs.

Akkor csak azt kérdezném, aki írta:

A Szent Istvános epilepszia központ úgymond országos hatáskörű?

2009. szept. 24. 13:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A szt Istvánban a neurológia van, az epilepszia központ az biztos országos hatáskörű. De beutaló mindenképpen kell, úgyhogy nem nagyon csúszhatsz ki csak úgy ennek a dokinak a karmai közül. :S

Amúgy indokolt dolog ez a túlpontozás, csak hát nem szabad feltűnúen csinálni. Tudod ebből az OEPes pénzből semmi sem megy az orvosokhoz, és a dolgozókhoz, ebből rendelnek wc-papírt a klotyóba, ill. infúziót és a többi... Ha egy orvos csak a valóságot dokumentálná, az osztályt bezárnák, összevonnák. A végén ott lenne az egésszégügy, hogy nem lenne neurológia, pszichiátria, urológia és nőgyógyász, minden egy nagy egyveleggé válna, ott tartanánk, ahol 100 évvel ezelőtt kb. Lehet, hogy egyszerűbb lenne, de nem lenne olyan jó, pontosabban még olyan se lenne az ellátás, mint ma. Ennél sokkal rosszabb is lehetne. Szóval az egészségügy kényszerpályán van, ördögi körben. De feltűnően tényleg nem szabad csinálni, abból vannak a botrányok, abból csinál riportot a híradó. Ezért van meg az embereknek a véleménye az egészségügyről. És az ott dolgozókról. Rólam is csinálhatnának riport filmet, ha nem lenne a titok tartás és ha 20 mondatban meg lehetne fogalmazni közérthetően, hogy mi a helyzet. De erről nem fognak, mert ez bonyolult, és az emberek leszoktak a gondolkozásról.

A dokihoz meg menj be, állj a sarkadra, legyél határozott és mondd meg neki, hogy bepereled, ha nem írja át a kódodat. Tudod, hogy peren kivűl is meg tudtok egyezni, mert a pert te nyernéd, hiszen nem vagy epilepsziás. Úgyhogy írja át a diagnózist, ha szükséges végezze el a szükséges vizsgálatokat, de határidőt is mondj. És azt is mondd el, hogy kipakolsz a médiának.

Erre biztos észhez tér.

Sok sikert!

2009. szept. 25. 22:08
 18/21 A kérdező kommentje:

Igen ez abszolút így van, csak tudod ha emiatt kerülök be a pszichiátriai nyilvántartása is még (amit írtam), az már mindennek a teteje lesz és kirángatom a köpenyéből, az tuti.

Oké köszi, de akkor az epilepszia-központ is az Istvánban van ami országos ?

(wc-papírt pedig nemtom melyik kórház rendelt uroljára mert én még nem láttam sehol .... szóval hogy ez a rengeteg hamisan elszámolt "vizsgálatok" utáni pénz mégis hova tűnik, az jó kérdés)

2009. szept. 26. 08:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát egy részéből a wc-papírt rendelik, a másik részéből meg megfizetik a gazdasági és a többi osztályvezetőt, akik egész nap passziánszoznak, ha kedvük van fölveszik a telefont, aztán hóvégén haza suhannak 500 ezer ft (nettó!) fizetéssel. Klotyó papírból meg annyi van, amennyi a dolgozóknak kell, a betegnek kitenni már "luxus".

Igen a szt. István, nem a László. Amúgy ha szépen nyugodtan elmondod neki, amit írtam, tehát negédes hangnemben megfenyegted ki fog ugrani a köpenyéből magától is. :P

2009. szept. 29. 10:00
 20/21 A kérdező kommentje:

bárcsak .... de nagyon kevés esélyt látok, hiszen a legelső, kezdei elcseszést azt pont az osztályvezető főo. követte el a szakrendelésen, mert nem tudtak mást betenni, és mivel megyei kórház ... na most őt ki fogja felülbírálni ??

senki

2009. szept. 29. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!