Lehet ez epilepszia?
Tudtommal ilyen epilepszia nincs. A foltokra azt tudom mondani, hogy egyik ismerősöm is foltokat látott, neki valami izé elvált a szemében. Na mindegy, hosszú, és nem tudom pontosan. A szemész azt mondta, a korral jár. Esetleg próbáld meg és menj szemészhez, hátha nem függ össze a többi tünettel.
A neurológus mit mondott? Mert ezek a rángások leginkább arra utalnak. Vagy az agyban valami gubancra. Esetleg daganat. Végülis talán az, ami a legtöbbféle tünetet képes produkálni... Ne haragudj, nem vagyok orvos, úgyhogy hirtelen csak ez jut eszembe. Bár itt ne is nagyon számíts szerintem normális válaszokra, mert nincsenek itt orvosok :) Esetleg ha gyorsabb, internetes választ szeretnél, és nem hónapokat várni egy időpontra, írj ide ( [link] ) valamelyik orvosnak...
De igen, lehet epilepszia, rengeteg fajtája van, olyan is, amiről nem is gondolnánk, hogy az.Van olyan fajtája is, amilyet te írsz, de az általában emlékezetkieséssel is jár.
Jellegzetes tünete lehet még, hogy az illető azt az ízt érzi, amit lát és leírja, hogy milyen íze van pl. egy felhőnek. Ez egy jellegzetes tünet.
Ideje elmenni újra orvoshoz.
Epilepszia kérdésre gyors választ ad egy EEG vizsgálat.
Legtöbb embernek szokott valamilye rángani kicsit, ha elfáradt az normális.
lézió=szövetkárosodás
Ez pl létrejöhetett a nyomásfokozódás miatt fellépő keringési elégtelenségtől, ennek okán elhalhatnak a neuronok. A műtét sikeressége nem azt jelenti, hogy az elhalt idegsejtek újraélednek (a neuronok sajnos nem képesek regenerálódni), csak azt, hogy a nyomásfokozódás megszűnt, nem okoz nagyobb kárt. Nem tudom mennyivel vagy a műtét után, ezek a tünetek enyhülhetnek idővel, ha reverzibilis agykárosodásod van.
De mint említettem, nem vagyok távgyógyász, bármi más lehet. Menj el a neurológushoz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!