Felnőttkori ADHD gyanúval hova érdemes menni? Tudom, hogy terápia nincs rá, de érdekelne, hogy egy szakember mit mond?
pszichiáterhez vagy pszichológushoz,
lehet , hogy nem is az sok egyéb olyan pszichés betegség van ami hasonló üneteket adhat.
az sem igaz , hogy ne lenne gyógyítható. Pszichoterápia és gyógyszerek vagy néha csak önmagában a pszichoterápia nagyon hasznos lehet
ki mondta az ADHD gyanút?
az adhd nem olyan dolog, amit lehetne kezelni pszichoterápiával, főként azért, mert maga a kórkép nem okoz gond- főképp számomra, felnőttként, én megtanultam vele élni, és jól kompenzálom -nincs lelki problémám ezzel kapcsolatban, tehát nincs szükségem pszichoterápiára. nem akarom azt sem, hogy gyógyszerezzenek, valamit mindenhol azt olvastam, hogy magyarországon még a gyerekkori ADHD-t sem ismerik fel sokszor, és nem is kezelik, felnőttkorban meg végképp.
a diagnózist én hoztam, de nem laikus kútfejből, hat évig tanultam pszichológiát, tehát ha mást nem is, azt meg tudom ítélni, hogy a tüneteim mennyire egyeznek a leírtakkal. pont azért akarok egy erre specializálódott szakemberrel találkozni (ami egy mezei pszichológusról, vagy pszichiáterről nem mondható el), hogy megerősítsen ebben a gyanúmban, vagy kijavítson, tehát hogy mondja el, szerinte mi van.
nem tudom, hogy te mennyire tudod, mi az ADHD, de rengeteg formája van, nekem nagyon erős hiperaktív, figyelemzavaros, enyhe autista tüneteim vannak, és mindig is voltak.
Van pesten egy maganrendelö ott diagnosztizalnak es kezelnek is felnötteket ADHD miatt. www.zadoryrendelo.hu a cimuk
eleg profik
szia,
megnztem ezt a rendelőt, és egy másikat is, de mindkét helyen elég drága már a diagnózis is. ez sajnos trend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!