Mitől van az, hogy a sok alkoholtól az embernek "filmszakadása" van a sok alkoholtól? Milyen állapot ez?
Néhány napja buliztunk, és az éjszaka egy részére nem emlékszem. Nem ittam többet, mint máskor, bár nem is keveset.
Nagyon kellemetlen élmény, hogy nem emlékszem az éjszaka egy részére.
hihihi.. a szervezet védekező reflexe lehet ez, kitörli azokat a dolgokat a memóriádból, amikre jobb nem emlékezni.
legalábbis nálam mindig a legkínosabb dolgok szakadnak ki, direkt mondom is mindenkinek, hogy ne meséljék el, nem vagyok rá kíváncsi. :)
"Rövid ideig tartó (néhány órás) amnéziát eredményezhet nagy mennyiségű alkohol fogyasztása, bizonyos altatók szedése. Az ilyen, rohamokban jelentkező amnézia után a zavartság gyorsan múlik, és a felépülés rendszerint teljes.
Az amnézia során károsodhat a pillanatnyi, a rövid és a hosszú távú memória. A pillanatnyi memória a néhány másodperccel korábbi, a rövid távú memória a néhány napig terjedő időszak, míg a hosszú távú memória a régmúlt eseményeit tárolja."
köszi!
ez azt jelenti, hogy abban az időszakban, amire nem emlékszem, részeg voltam ugyan, de nem voltam más állapotban, mint akkor, amire emlékszem, csak utólag kiesett az az időszak? vagy az elfelejtett időszak más tudatállapotban telt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!