Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van kóros körömrágás? Mitől?

Van kóros körömrágás? Mitől?

Figyelt kérdés
Már három éves korom óta rágom a körmöm(néha véresre).Mindent megpróbáltam,hogy ne rágjam de maximum 1 hétig bírtam.
2009. szept. 20. 18:39
 1/7 anonim válasza:
53%

Én is 3 éves koromtól rágtam, és egy éve szoktam le a barátom miatt, aki rám szólt, hogy csúnya így.

Sokan azt mondják, idegességtől, stressztől van, de szerintem csak egy rossz szokás! Nálam az volt!

2009. szept. 21. 15:20
 2/7 anonim ***** válasza:
23%
Én a számat csipkedem véresre, sebesre! 3 éves koromtól! 13 vok most. Néha 1 hónapra elmúlik. Na jó, nagyon néha....2x múlt el 1-1 hónapra......SOK STRESSZ, TUTI!
2009. szept. 23. 10:52
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
én is ugyanígy vagyok. 3 éves koromtól rágom a körmöm szinte tövig! Most 22 vagyok és hiába mondják, hogy csúnya, nem tudok leszokni. Mindenhol rágom akárhol vagyok, söt volt hogy éjszaka arra ébredtem fel hogy rágnom kell a körmöm különben idegrohamot kapok. És erre a pszichológus és pszichiáter sem tudott mit mondani, felirt egy antidepresszánst amit senkinek nem ajánlok mert függöséget okoz. Amúgy szerintem csináltass mükörmöt, nekem az bevált csak sajnos nincs pénzem minden hónapban töltetni vagy újracsináltatni...mást nem igazán tudok:(
2009. dec. 4. 08:12
 4/7 anonim ***** válasza:

Lehet kapni olyan áttetsző körömlakkot, amitől kesernyés íze lesz a körmödnek, így elvileg elveszi a kedved tőle (véletlenül láttam ilyet nemrég, a Miss Sporty gyárt ilyet, és a körömerősítők között van a polcon).

Az is segíthet, ha otthon vagy és nincs szükséged a kezedre, hogy ráhúzol valami kesztyűt, leragasztod valamivel, vagy bármilyen módon megakadályozod, hogy rágni tudd.

Ezek csak ilyen laikus tanácsok, mert én még elég régen, kb óvodásként rágtam, de magától elmúlt még kiskoromban. Egyébként én a körmöm meletti bőröket tépkedem, úgyhogy nekem is megvan a magam keresztje :D de már nem foglalkozom vele, még mindig jobb, mintha innék vagy dohányoznék, ennyi még belefér :)

Viszont a körömmel arra vigyázz, hogy ne nyeld le, mert sztem az tényleg veszélyes lehet.

2010. ápr. 26. 22:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A felsorolt példák lelki gyógymóddal, azaz integrativ pszichoterápiával gyorsan és hatékonyan gyógyithatók.
2010. ápr. 27. 00:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg ideig rágtam a körmöm egész kicsi korom óta. Aztán egyik nap úgy keltem fel, hogy ez undorító. Mondjuk én amúgy is erős akaratú vagyok. A keserű körömlakk és a kesztyű jó ötlet. Ha lány vagy, akár csináltass műkörmöt.
2018. jan. 30. 16:57
 7/7 anonim válasza:
Nálam a keserű lakk nem vált be, viszont a műköröm igen. Mióta suliba járok, rágom. 10.-ben sikerült leszoknom a műkörömnek köszönhetően, de a szakításom óta megint rágom :(
2018. jan. 30. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!