Túl gyorsan beszélek, hogy lassítsam le?
Egyszerűen olyan gyorsan beszélek, hogy az emberek nem értenek meg csak ha 2x mondom el a mondandómat.
Hangos felolvasástól is rettegek. Olvasásnál az a problémám, hogy "túl gyorsan gondolkodok". Olvasom a szememmel a szöveget és még mielőtt kimondom az egyik szót már egyből mondanám az azt követőt. Összeakad a nyelvem. Ráadásul ezért rá is stresszelek és még rosszabb lesz.
Hogy lehetne megoldani?
Szia! Nekem is pont ugyanez a bajom. Nagyon rossz, de azt vettem észre, hogy ha olyanokkal beszélek, akiket már régóta ismerek (pl. öcsém vagy apu) lassan beszélek. Csak amikor a bankban vagy hasonló helyen vagyok jön elő ez a probléma. Sokat gyakorolok az ügy érdekében, ami eddig bevált, hogy tudatosan kicsit megnyújtom a szavakat, erősen koncentrálok a helyes artikulációra. Ez többnyire akkor kihívás, ha hosszú mondatot mondok.
Koncentrálj a szájmozgásodra és javulni fog a helyzet! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!