Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hová fordulhatnék a súlyos...

Hová fordulhatnék a súlyos rémálmaimmal?

Figyelt kérdés

Bizonyos időközönként (sajnos elég sűrűn) nagyon durva rémálmaim vannak. Gyilkosságokkal, teljesen ismeretlen emberek halálával álmodom, máskor pedig én művelek agresszív dolgokat álmomban (halálra verek valakit, bántom a szeretteimet, stb.) Ráadásul mindegyik nagyon életszerű, volt olyan, hogy hallottam a férfi kiabálását miközben verik, és amikor felébredtem, még mindig ott csengett a fülemben, és annyira ijesztő volt...

Ilyenkor sokáig meg sem bírok szólalni, le vagyok dermedve, és egész nap a hatása alatt állok.

Nem szoktam véres, rémisztő vagy erőszakos műsorokat/filmeket nézni, szándékosan kerülöm őket, mert tudom magamról, hogy felzaklatnak. Próbáltam már sok mindent, olvastam, zenét hallgattam, megnyugtató és szép dolgokra gondoltam elalvás előtt... De nem tudok megszabadulni ezektől, és úgy érzem, kezd felemészteni.

Pszichológushoz kellene fordulnom ezzel a problémával? Vagy olyan szakemberhez, aki kifejezetten álmokkal foglalkozik? De ez utóbbinak azért nem látnám értelmét, mert nem egy kifejezett visszatérő álomról van szó, hanem rengetegről, amelyekben csak annyi hasonlóság van, hogy mind nagyon ijesztő...

Kérlek titeket, segítsetek, mert ezt nem bírom!

2009. szept. 19. 01:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ennyire komoly rémálmaid vannak fordulj pszichológushoz vagy esetleg kineziológushoz.Ők tudnak ebben segíteni.Megtalálják az okát és,közösen megoldjátok a problémát.Lehet,hogy a háttérben valami rejtett félelem,pánik,stb van.Ha gondolod tudok ajánlani valakit.Írj vissza és segítek.
2009. szept. 19. 07:39
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon megköszönném, ha ajánlanál valakit, mert én nem tudom, kihez fordulhatnék! Korábban jártam már pszichológusnál (igaz, más okból), de csapnivaló volt.
2009. szept. 19. 13:17
 3/5 anonim ***** válasza:

szia,

mindenképpen pszichológushoz kellene fordulnod, mert hadd jegyezzem meg, hogy a kineziológia a legtöbb tudós (és azon laikusok, akik komolyabban utánanéztek) szerint egyszeűen kuruzslás.

tehát pszichológus. ne felejtsd, hogy az rémálmok mindig azt tükrözik, ha nem vagyunk rendben saját magunkkal. amíg nem jutsz el szakemberhez, te magad is elgondolkodhatnál, hogy vajon milyen kiváltó okai lehetnek annak, hogy agresszív dolgokról álmodsz. próbálj meg minél régebbre visszagondolni, olyan dolgot keresni, amit nem sikerült feldolgoznod, még akkor is, ha nem jut gyakran eszedbe. van ilyen?

mellesleg a pszichológus is olyan, mint a többi ember: van amelyik szimpatikus, és jól végzi a dolgát, és van amelyik nem.

2009. szept. 20. 23:09
 4/5 A kérdező kommentje:

Rendben, és esetleg nem tudnál ajánlani egy jó pszichológust?

Egyébként én is a pszichológus-megoldás felé hajlok, mert csak arra tudok gondolni, hogy ez lelki eredetű lehet...

2009. szept. 21. 13:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!Ne haragudj, hogy csak most írok.Az első válaszoló vagyok.Én egy kineziológust tudnék ajánlani, bár nem tudom hol laksz,de azért leírom a telefonszámát és ha gondolod beszélj vele.Kerekes Nóri: 06 30 279 5045.Sok szerencsét kívánok és gyógyulj meg!
2009. szept. 24. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!