Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos akart lenni a...

Öngyilkos akart lenni a férjem, hogy tudnám ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés
Nem mehetek pszichológushoz, mert ha elmondom neki biztos, hogy zárt osztályra teszik, pedig most van rá a legnagyobb szükségem. Nem szeretném leírni a történteket. Vajon fel fogom ezt dolgozni valaha egyedül?
2013. márc. 20. 07:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
21%
Az öngyilkossággal fenyegetőző hülyékkel nem szabad foglalkozni,sőt még biztatni kell hogy csinálja,és akkor rájön,hogy ezzel semmit sem ér el a másiknál,és abba foglya hagyni.
2013. márc. 20. 08:14
 12/27 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, valószínűleg azzal tudnál leginkább segíteni a férjednek, ha elmennétek közösen egy párterápiára.
2013. márc. 20. 08:18
 13/27 anonim ***** válasza:
Bánt, aztán öngyilkos akar lenni ahelyett, hogy csak megpróbálná a változtatást?
2013. márc. 20. 08:20
 14/27 anonim ***** válasza:
30%

#9 - "Nem értem mi itt a kérdés!!??"

Szívesen elmagyarázom: A Kérdező házasságában (tudod, "jóban és rosszban") most éppen az utóbbi periódus van, és a Kérdező arról érdeklődik, hogyan lehetne ezen változtatni, hogy a "jóban" állapota legyen...

2013. márc. 20. 08:21
 15/27 A kérdező kommentje:
Megtette volna. Ha végig olvasom a búcsúlevelet, akkor már nem tudom megakadályozni. Azt, hogy ezek után hogyan tovább, azt még át kell gondolnom. Ez egy másik probléma, én csak nem bírok ki fél órát sírás nélkül, mert mindig eszembe jut, hogy meg akarta tenni, folyton arra gondolok, hogy mi lett volna, ha.. Szeretném ha az idő begyógyítaná ezt a sebet. Nem akarom elveszíteni, mindenben segíteni fogok neki, és tudom, hogy ő is megpróbál megváltozni. Én csak annyira szeretném elfelejteni ezt a dolgot, bárcsak egy rossz álom lett volna.
2013. márc. 20. 08:27
 16/27 anonim ***** válasza:
28%

Édes Istenem!

Egy kisbaba mellől nem szabad a halálba menni! Az egy dolog, hogy te is belerokkansz, de a gyerek, aki azzal a tudattal nő fel, hogy az apja öngyilkos lett kiskorában soha nem lesz ép, egészséges ember.

Mindenképpen menj szakemberhez. Kerüljön akár zártosztályre, akárhová...az is jobb, mint a halál.

2013. márc. 20. 08:27
 17/27 anonim ***** válasza:
Ja, és Kérdező, attól, mert elmentek közösen egy párterápiára, senki sem fog semmiféle zárt osztályra kerülni, nem olyan eccerű ám oda bejutni manapság...
2013. márc. 20. 08:31
 18/27 anonim ***** válasza:
55%

Kedves kérdező! Manapság még azok sem kerülnek zárt osztályra, akik ténylegesen oda valók lennének. Ugyanis ezeknek az intézményeknek a zömét bezárták, a megmaradtak telt házzal üzemelnek, ráadásul egy öngyilkossági kísérlet sem ok a zárt osztályon való kezelésre.

Ahogy elnézem, mindkettőtökre ráférne egy alapos pszichiátriai kivizsgálás és kezelés külön-külön, és párban is. Ha komolyan segíteni akarsz magatokon, akkor forduljatok szakemberhez. A férjed öngyilkosságra való hajlama, illetve az azzal való fenyegetőzés önmagában is elég indok erre, még ha nincs is mellé más betegsége. Te viszont totálisan ki fogsz készülni mellette idegileg ( ha ugyan meg nem történt már) ha "amatőr" módon próbálod meg kezelni a problémáját. Az idegrendszeri, és pszichés betegségek nem olyanok mint a nátha, amit házi praktikákkal, és jószándékú tanácsokkal orvosolni lehetne. Azzal, hogy laikus fórumokon levelezel, sem rajta, sem magadon nem fogsz tudni segíteni, sőt...

2013. márc. 20. 09:08
 19/27 anonim ***** válasza:
55%
A férjed akart öngyilkos lenni, és te akarod ezt feldolgozni? Nem inkább neki kellene segíteni, hogy megoldódjanak a problémái? Itt most ne magadra gondolj...
2013. márc. 20. 09:23
 20/27 A kérdező kommentje:
A fél életem ráment arra, hogy segítsek neki. Minden megpróbáltam, ha kellett tűrtem a megaláztatást, a szenvedést, a hazugságokat. Soha nem lehetett vele megbeszélni semmit, ő úgy kezelte a problémáinkat, hogy lefeküdt aludni és megvárta amíg elmúlik a harag. Tegnap minden kitört belőlem, de nem durván, csak elkezdtem elmesélni neki az én szemszögemből az életünket, és elmondtam neki, hogy nem vagyok boldog, és ha nem tesz valamit, akkor vége. Én minden feladtam ezért a családért, mindent. És akkor is szeretem őt, ha éppen gyűlölöm. Tegnap végül azt mondta az az egyetlen megoldás, ha tűrök. Ő akkor lesz boldog. Máshogy nem fog menni. De tudom, hogy meg fogja próbálni, ha nem sikerül majd döntünk. Nem, nem tudom most őt jobban sajnálni magamnál, amikor majdnem a kislányommal a karomban néztem végig, hogy véget vet az életének.
2013. márc. 20. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!