Hová vezet a tartós sikertelenség és a frusztráció?
NEM ÖNSAJNÁLATra gondolok! Hanem arra, hogy ezerszer változtattam a nézőpontjaimon, ezerszer elhintettem a pozitív gondolkodást magamban, ezerszer átvettem, hogy ne toljuk másra a felelősséget és rengeteg pozitívgondolkodó és életmódváltó tanulmányt elolvastam, sokmindent el is követtem/követek a kitörésért, de ciklikusan mindig oda jutok vissza, ahonnan elindultam. Rájövök, hogy az egész pozitivizmussal csak elhesegettem a dolgokat, mintegy homokba dugtam a fejemet, ámítottam önmagamat, szinte bűntudatot éreztem, hogy eddig is hány évemet rontottam el, holott elvileg mindenért én vagyok a felelős. Csak a baj az, hogy hiába nem veszünk tudomást róla, sok olyan külső körülmény van, amire akkor sincs ráhatásunk, ha isszuk Csernus és Müller Péter szavait. Az egzisztenciális ellehetetlenülés, az ún. "válság" NEM TŐLEM FÜGG!!! És hiába próbálom azt nézni, hogy ne sipákoljak, hanem azt nézzem, hogy mit tehetek, egyre inkább csak a saját tehetetlenségemet élem meg.
Hova fog ez vezetni?
Welcome to the real world!
Ha ez megnyugtat, a pozitív gondolkodás pozitív hatásait érdemben kutató vizsgálatok is erre jutottak. Az egész pozitív gondolkodás mozgalom olyan, mint egy hatalmas MLM rendszer, ahol a kevés, akinek sikerült, hitegeti a sok balekot, hogy nekik is összejön, ha igazán akarják.
Hát hogyha ez a reál wörld, akkor azért az nagyon szomorú és sajnálatos.
Annál is inkább, mert ráadásul nem ez a normál állapot. Gondoljunk csak a kilencvenes évekre, vagy a kétezresek első felére kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!