Smink nélkül feszült vagyok. Mit tegyek? 15L
Nem tudom, jó-e a kategória, de már nagyon zavar a dolog...
Szóval körülbelül 13 éves korom óta sminkelek, akkor még csak szempillaspirált, korrektort használtam.
Aztán elkezdtem festeni a szemöldököm és alapozót is használni tavaly.
Most ott tartok, hogy sehova se merek smink nélkül menni, a mániám a bőröm ápoltsága. Ha nincs meg a napi rutin ilyen téren, feszült vagyok, meghúzom magam, nem merek az emberek szemébe nézni. Ez a napi rutin így néz ki:
Reggel: tonik, radír, ezüstkolloid, hidratálókrém, alapozó, korrektor, púder, szemöldök, barackszínű szemhéjpúder, tus vagy szemceruza, fehér szemceruza alulra, végül pillák.
Este: az egészet letörlöm, finomabb állagú radír, egy zsíros krém éjjelre.
Ha ez nincs meg, nagyon frusztrált vagyok. Hogyan szokjak le? Már próbáltam, hogy fokozatosan hagyok ki dolgokat a sminkből, de mikor valaki megjegyezte, hogy kicsit más, akkor bepánikoltam, bementem a mosdóba és majdnem hányni tudtam volna a tükörképemtől...a szobámban nincs is tükör.
Megőrülök magamtól! Köszi ha végigolvastad:))
15L
És ennyi izét magadra kensz 15 évesen? :O
Biztos az énképeddel van valami, de 15 vagy, először valamelyik szülőddel kellene erről beszélgetned. Aztán legfeljebb pszichiáter tud mondani valami okosat.
"nem akarok én lenni a kis idióta, aki nem tud megbirkózni semmivel" - valószínűleg nem vagy idióta, de ez nem jelenti azt hogy mindent meg fogsz tudni oldani segítség nélkül.
Mondjuk nem értem miért a sminkelős probléma elmesélésével kezdtél, a "vagdosás" sokkal súlyosabban hangzik...
Ez a 15 körüli kor sok változást hoz: általánosból középiskolába, a gyerekkorból egyre inkább át a felnőtt-szerű dolgok irányába, tanulni-tanulni-tanulni, közben gondolom elkezdenek érdekelni a fiúk is hogy még nagyobb zavar legyen a fejedben.
Nem égő vagy ciki ha ehhez segítséget kérsz. Sokszor akinek nem voltak hasonló gondjai nem látja át a dolgot, pl. ez lehet a barátnőddel is - nem is tudja milyen, nem is tudja hogy tudna segíteni, így azt mondja ami elsőre eszébe jut. Emiatt ne haragudj rá.
Valakivel mindenképpen beszélgess ezekről a dolgokról.
A vagdosás már megoldódóban van, azért nem írtam le.
A helyzet pedig az, hogy még 8.-as vagyok és csak jövőre megyek középsuliba, amit kb. megváltásként várok, utálok ebbe a suliba járni.
A fiúk meg szerencsémre elég távol vannak még:'D
Ez már neked kényszercselekvés, olyan mintha egy felessel indítanád a napot, meg kell keresni az okát, hogy miért csinálod, beszélj valakivel, akiben megbízol vagy keresd fel az iskolapszichológust vagy az sztk-s pszichológust, még a szüleidnek sem kell feltétlen elmondanod, ha nem akarod.
Addig is, gondolj arra, hogy ezzel totál tönkreteszed a bőröd. A napi radírozás az egyik legrosszabb, amit tehetsz!!! A sminket pedig ne csak este mosd le, hanem minél hamarabb!
Találj ki valami rutint ezek helyett reggelre, pl. hallgass negyed óra zenét, tornázz egy kicsit, igyál meg egy csésze teát, de ezeket váltogathatod is, így nem kevésbé valószínű, hogy erre is 'rákapsz'.
Ne törődj azzal, ha mások megjegyzik, hogy más az arcod. És igen, a középsuli megváltás lehet (tapasztalat). Ott akár indíthatnál azzal is, hogy rögtön smink nélkül. Nem tűnne fel senkinek. Egyébként ha van kedved beszélni valakivel, várom a privátot.
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!