Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A bűntudat lassan hatalma alá...

A bűntudat lassan hatalma alá kerít, megőrülök. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A sok sikertelenség, az hogy nem tudok semmit sem befejezni amit elkezdek...Rengeteg csalódás, és mind ez 19 évesen.

Mit tehetnék? Keressek szakembert? Pár biztató szó is jól esne.

2009. szept. 16. 05:54
 1/5 anonim ***** válasza:

De mit nem tudsz befejezni? Sulit?

Mindenestre ha így érzed, egy pszichológus nem ártana sztem.

2009. szept. 16. 07:10
 2/5 anonim ***** válasza:
A baj tényleg pszichésen van! Eleve elkönyveled magadról hogy nem tudsz semmit befejezni és így is lesz! HA pl valaki elkönyveli hogy nem tud lefogyni mert... akkor biztos bukta fogyókúra. Szerintem próbálj meg változtatni a felfogásodon tom ez nehéz. Kérd a barátaid véleményét segtségét. Jah és nézd meg vagy olvasd el A titok (The secret)c. művet.
2009. szept. 16. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel nincs veled semmi baj. Ebben a korban sokan érzik így, ha jól emlékszem, én is, amikor ennyi voltam. Ma sem fejezek be mindent, amit elkezdtem. Ez sem probléma. Van amiről kiderül, hogy nem éri meg, van ami megoldódik magától. Amúgy sem kell az embernek tökéletesnek lennie. (Akkor Isten lenne.) ;) Az embernek elég, ha elég jó. Tudtad, hogy egy átlagos terv kivitelezésénél az összesen felhasznált energia 10%-ból megoldható a feladat 90%-a? És a fennmaradó 90% megy el a végső 10%-ra??? Ha olyan a feladat, hogy ez megtehető (tehát nem hídépítés, vagy űrrakéta, hanem takarítás, kertészkedés, stb.) akkor az utolsó 10%-ot egyszerűen nem éri meg elvégezni. ;)

A tapasztalatom meg az, hogy nem azért szeretik az embert, ha sikeres, meg tökéletes. Akkor vagy elkönyvelik, hogy az illető egy gép, vagy irigyek lesznek rá. Vagy mindkettő.

2009. szept. 16. 13:50
 4/5 anonim ***** válasza:

én se fejezek be semmit, ha időközben elmegy tőle a kedvem.

amiért erőfeszítéseket kell tenni, abból már jó nem sülhet ki szerintem. :)

2009. szept. 16. 16:56
 5/5 anonim ***** válasza:
13:50- Ezt hol hallottad? Esetleg egy linket tudnál adni?
2009. szept. 17. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!