Hogyan csinálják egyesek, hogy ilyen jó a memóriájuk?
Elsőéves egyetemista vagyok szerencsére nem egy nehéz intézményben.
Mindenki azt meséli, hogy középiskolában odafigyelt órán, ekkor megértette az anyagot, és részben meg is tanulta. Majd otthon, vagy szünetben doga előtt egyszer átolvasta, és négyes-ötös volt mindenből.
Namost. Én figyeltem órán, ekkor agyrészt megértettem az anyagot, és megmaradt az, hogy egyáltalán miről beszéltünk. Majd otthon le kellett ülnöm, és jópárszor át kellett olvasnom, kijegyzetelnem, esetleg ábrákat csinálnom, ha volt, akkor gyakorlófeladatokat oldanom. És így voltam négyes.
Most egyetemen jó eredményt értem el, de szerintem csak azért, mert a többieknek nem kellett sokat tanulniuk középsuliban, így nem rázódtak bele. Én hozzászoktam, hogy hazajövök, tanulok.
Mindenki csodálkozik, hogy miért nem hagyom utolsó két napra a tanulást. Én meg csodálkozom, hogy miért lenne elég kétszer átolvasni...
Ez az átlagos agyi képesség? Egy átlagos memóriájú, logikájú embernek tényleg elég csak egyszer-kétszer átfutni az anyagot?
Nincs ismert (komolyabb) betegségem, minden évben tartok vitamintabletta-kúrát, eszem zöldséget-gyümölcsöt, szoktam mozogni is...
Mellesleg nem is halogatok.
A legtöbb ember olyan, hogy ha van három nap szabadideje, akkor az utolsó nap, sokszor akkor is csak délután kezd tanulni.
Ezzel szemben én mindhárom napon tanulok is és pihenek is.
Tényleg egyedülálló vagyok ezzel? Miért mondják, hogy lazítsak, meg hogy nem tudok lazítani, meg hagyjak szabadnapot is? Én úgy érzem, nekem jobb így, minden nap pihenek is!!, úgy érzem, számomra így kevésbé stresszes. Van időm társasági programra is, attól, hogy aznap mondjuk 3 órát tanulok.
Azt is szokták mondani, hogy aki sokat tanul, annak lehet, hogy nem lesz saját véleménye, saját gondolatai, hanem amit megtanult, azt használja. Szerintem nálam ez sem áll fenn, mivel nagyon sokat gondolkozgatok, sokféléről, tervezek, véleményem van mindenről.
Ráadásul hangsúlyozom, hogy van szabadidőm, hobbijaim, barátaim.
Nem értem, miért mondja egytől egyig mindenki, hogy pihenjek, meg tartsak pihenőnapot. Ha nekem egyszer úgy kényelmes, hogy minden nap tanulok 3-5 órát (mondjuk egy hosszú hétvégén), utána tök nyugodtan, hogy aznap már dolgoztam, filmezek, kocogok vagy sétálok valakivel?? Nem pedig úgy, hogy két nap totál pihi, viszont utolsó nap szinte csak tanulás?
(Bennem úgy nem is marad meg a tananyag. És nálam nem igaz, hogy ha elhúzom, akkor lazsálva tanulok, ha halogatok, akkor viszont összekapom magam. Ugyanis ha halogatom, akkor is ugyanúgy lazsálok, nem motivál az, hogy már csak egy nap van. Attól csak pánikba esek...)
Nem vagy sem jobb, sem rosszabb tanuló másoknál , csak más a tanulási stílusod . Te auditív stílusú tanuló vagy , szemben mások vizuális , vagy haptikus stílusú tanulásával . De ha másfajta osztályozásban akarod látni magad , és kíváncsi vagy a tanulási stílusodra , akkor kérlek töltsd ki az alábbi tesztet és a végén értékeld magad .
Ha már tisztában vagy magaddal , akkor tanulj tovább , hisz az alapos tudás elsajátításához mind a mai napig nem találtak ki jobb módszert a tanulásnál .
Most is mindjárt tanulni fogok. Kb senki más nem teszi még.
Szerdán lesz az első zh.
De én nem tudok egy vagy két délután alatt felkészülni.
Ez megfontolandó. A B vitamin az idegállapotban is segít.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!