Lustaság, halogatás. Hogy lehetne ezeken javítani?
Én is ebben voltam, és néha most is előjön, de elég sok sikert értem el magamhoz, és összeségében másokhoz képest is. Persze ehhez jött egy olyan külső motiváció, hogy kirúgtak az egyetemről a lustaságom miatt.
Érdemes időgazdálkodó könyvekből tanácsokat gyűjtened, én most ezeket fogom elolvasni, de más dolgok vannak elsődleges prioritásban nálam.
Elmentem pszichológushoz is, aki nem sok hasznos tanáccsal tudott ellátni, de te lehet, hogy egy jobbat fogsz ki.
Nekem egyvalami nagyot segített: minden reggel, amikor felkelek, akkor leírom a napi teendőimet befejezési időpontokkal együtt. Ennyi az egész. :)
Nem is gondolnád mennyire, de hatásos. A súlyos eseteknél is megoldást jelent, mert aki 4 kreditet végez el egy félévben (én), az elég súlyosnak mondható.
Mindig van bennem nap közben egy kihívás, ami arra motivál, hogy elvégezzem a feladatokat időre, az egész napom szinte egy izgalmas verseny. :)
1 hónap alatt végeztem a tavaszi nagytakarítással (eddig még a porszívózás is csak akkor jöhetett szóba, ha a porcicák már vastagon voltak láthatóak), rengeteg hivatali ügyet elintéztem, amikhez komoly utánajárás kellett, és egy hét aktív álláskereséssel már találtam is munkát magamnak. Ezek mellé mindig belefértek az edzések, 1 órás kajakészítések, közel egy órás telefonbeszélgetések anyukámmal, és sok más.
Érdemes ezt úgy csinálni, hogy tényleg az első dolgod a lista legyen (na jó, wc-re még elmehetsz :), és reális időhatárokkal rendezd el a napi teendőket egyfajta logikát tartva.
A szellemi és fizikai teendőket igyekezz felváltva tenni, pl fürdőszoba csempéjének letakarítása - tanulás - mosogatás - olvasás.
Konkrét dolgokat fogalmazz meg, mert ami nem konkrét, az lehet, hogy nem lesz befejezve, és ez kis belső feszültséget okoz, ami sok másikkal már aggasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!