Hogy lehet leszokni a kényszermániáról?
10
köszönöm a választ
igazából már így is szenvedek vele, még se tudok leállni, volt amikor valami olyan poziturába csináltam 3-4 percig valami sza.rt, roh.adtúl fájt mégse tudtam abbahagyni. Spárgát max nadrág nélkül tudnék csinálni(fiú vagyok) azt meg elég furán néznék itthon :DD
amúgy már elkezdtem önfejlesztést pár hónapja, meg is nőt tőlle az önbizalmam, de hogy tényleges önbizalom legyen belőle az évekig tart, ezért gondoltam hogy hátha van valami módszer amivel legalább erről leszokom....igazából sosem voltam szenvedély beteg elég erős az akaratom ugyhogy csak sikerülni fog :DD
Amit a 9.dobozba írtál, na pontosan ez az úgynevezett kényszercselekvés. Úgy tűnik, nálad kényszergondolat is van (nem mindig jár együtt a kettő), úgyhogy tényleg jó volna egy pszichiáter vagy egy klinikai szakpszichológus.
A kényszercselekvések és - gondolatok enyhébb szinten való megjelenése könnyebben kezelhető, vannak gyakorlatok, amleyekkel kiolthatóak, de az a gáz ezzel, hogy ha nem jó szaki csinálja (pl. elmégy egy pszichiáter vagy pszichológus helyett egy kókler léleklátóhoz és karmaolvasóhoz), akkor annyit érsz el, hogy a mélyben fekvő problémáid ún. tünetet váltanak. Magyarul ez azt jelenti, hogy nem kényszercselekvéseid lesznek, hanem pl. hirtelen megjelennek pánikrohamok vagy pók(vagy akármilyen)fóbiák, esetleg elkezdesz mindenféle bárbetegségeket begyűjteni, amikre "nincs magyarázat".
A gyökere mindnek ugyanaz - azt kell megkeresni!
köszi a választ
én most arra gondolok, hogy egyszerűen nem fogom csinálni, kíváncsi vagyok mennyire bírom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!