Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok beszélgetni...

Miért nem tudok beszélgetni senkivel?

Figyelt kérdés
Ha többen vagyunk akkor se tudok nagyon beszélgetni, de akkor talán kicsit jobb, hogy nem kell beszélnem, nem olyan feltűnő ha nem szólalok meg. De ha kettesbe vagyok valakivel egyszerűen nem tudok mit mondani és a kínos csendtől mindig az van bennem hogy beszélnm kell mert ez így gáz. Családdal tudok beszélgetni nincs gond, de senki mással nem tudok rendesen. Nem tudom mi a baj velem, de egyszerúen nem tudok mit beszélgetni, tehát hogy úgy vagyunk és ennyi, semmi nem jut eszembe ami érdekelne vagy amit emg akarnék tudni a másiktól...
2013. febr. 27. 15:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
aztán hogy lett jobb?
2013. febr. 27. 19:47
 12/22 anonim ***** válasza:
28%
Sehogy. Van egy-két ember akivel mindent megtudok beszélni, és érdekel is az amit mondanak, de amúgy emberiszonyom van. Utálom a sok kétszínű embert. Nem tudok velük jópofizni. A legtöbb emberrel a beszélgetés csak olyan vontatott, elkezdenek hozzám beszélni, és egyre halkabban hallom a hangjukat, mert gyakran nem is érdekel, hogy mit magyaráznak nekem. Olyan nekem a hangjuk mint a háttérzene a rádióban. Meghallgatom de tojok rá sokszor. Sokszor önző is vagyok, mert csak arra a részére figyelek a mondanivalóknak, ami nekem kell, utána meg mikor elkezd magáról beszélni, megjelenik az én kis világom, ahol már nem is hallom:)mikor volt szerelmem, nem is kellett senki más. Örültem, hogy mindig vele lehetek, és senkire nem volt szükségem. de mikor már nem volt magányosnak éreztem magam, és sokszor voltam úgy, hogy muszáj emberi hangot hallanom, de nem azért mert annyira hiányzik, hanem azért, hogy ne legyek olyan depis, kicsi társaságom legyen.Persze azt a kevés barátomat sem hanyagoltam el a szerelem mellett, de akkor kevesebbet voltam velük, mert szerelmes voltam ugye ez érthető. Annyira utáltam mindenkit, tisztelet a kivételnek mikor már elvesztettem a barátomat. Minden fiút mert nem ő volt. Azt is akik boldogak voltak. De már ezen túl vagyok, maradt az általános emberutálat, közömbösség:) közömbösek az emberek, nem érdekelnek, nem érdekel a mondanivalójuk ha nekem semmi hasznom nincsen belőle, nem érdekel a nyomoruk. introvertált embertípus vagyok, és az ilyenek szinte az egész életüket a saját kis lelkivilágukban élik le. Zárkózottak. Bizalmatlanok. Óvatosak. társfüggő is vagyok szerintem, mert gyakran érzem, hogy ha nincsen mellettem társ, akkor már senki nem is érdekel, mert nincsen értelme semminek. Ennek ellenére nem vagyok depis, egyedül is próbálok küzdeni, hogy előrébb jussak, és elérjem a céljaimat, de ez az érzés mindig bennem van! Az érdeklődést ne lehet erőletetni, vagy meg van, vagy nincsen. Azt tudom tanácsolni, hogy keress olyan embereket, akik akár egy kicsit is hasonlóak hozzád, és velük hátha könnyebb lesz, és érdekessé válnak számodra!
2013. febr. 27. 20:06
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Szeretem az én kis világomat, mert ott senki nem tud megbántani, és mindenkit szeretek! Megvan mindenem ami kell. Még az én kis zsánerem is, akit szerethetek:)Aki sajnos nem hiszem, hogy létezik ezen a világon:(
2013. febr. 27. 20:13
 14/22 anonim ***** válasza:
20%
Akkor az az igazság, hogy te nem is akarsz beszélgetni senkivel. Akkor mi a kérdés?
2013. febr. 28. 20:03
 15/22 A kérdező kommentje:
De igen akarok, de senki sincs olyan akivel tudnék.
2013. febr. 28. 20:19
 16/22 anonim ***** válasza:
20%

Fúú, kérdező, nagyon egy cipőben járunk, ki akartam írni én is egy ilyen kérdést, de úgy látom, már nem kell.. Ez a része rám is nagyon igaz: "Ha többen vagyunk akkor se tudok nagyon beszélgetni, de akkor talán kicsit jobb, hogy nem kell beszélnem, nem olyan feltűnő ha nem szólalok meg. De ha kettesbe vagyok valakivel egyszerűen nem tudok mit mondani és a kínos csendtől mindig az van bennem hogy beszélnm kell mert ez így gáz." Jobban ki sem találhattad volna az érzéseimet...

Annyira gáz, még a saját barátommal sem igazán tudok.

De úgy látszik, nekünk ez a sors jutott. Talán ha idősödünk, majd változunk, bár én nem hiszem, hogy húdenagy lenne az a változás. :)

16L

2013. márc. 25. 23:18
 17/22 anonim ***** válasza:
20%
en is pontosan ilyen vagyok
2013. júl. 7. 09:27
 18/22 anonim válasza:
40%

es ilyenkor fellobban bennem a vagy h megtorjem az ilyen embereket!:D

amugy talalkozzatok ti egy cipoben jarok es szarjatok egymasra es ebbol poen lesz es maris minden OK

:D

2014. jan. 3. 17:43
 19/22 anonim ***** válasza:
86%

Mondom, emberek, hobbit kell keresni. Mindegy, hogy képregények, hegymászás, lövészet, túrázás, fotózás, filmek, animék, a lényeg, hogy olyan legyen, ami érdekel, ami esetleg már gyerekkorodban is érdekelt, amivel szívesen foglalkozol. Aztán olvass minél többet olyan témákról, amik érdekelnek. Filozófiáról, vallásról, kultúrákról, indiánokról, középkorról, bármiről. Építsd fel önmagadat, a világlátásodat, az erkölcsi értékrendedet, foglalkozz azzal, amit szeretsz, és keress olyanokat, akiket szintén ez érdekel. Így már lesz miről beszélgetni, és lesznek igazi barátaid is. És ha már kialakultál, már nem attól függsz, hogy mások mit gondolnak rólad, akkor már olyanokkal is el tudsz esetleg beszélgetni, akikről nem is gondoltad volna. Vagy nem fog zavarni, ha nem tudsz beszélgetni azokkal, akikkel semmi közös nincs bennetek.

A lényeg, hogy ne azért akarj beszélgetni, hogy beszélgethess.

2016. márc. 16. 02:02
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon egy cipőben járunk:)

Annyi a különbség hogy engem érdekel amit mások mondnak (általában, de nem mindig).

2016. nov. 30. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!