Depressziós nagykorút (24 éves) hogyan lehet szakorvoshoz eljuttatni?
"Gyakorlatilag nem ismerik el,mint betegséget,mert nem látják rajtad,hogy szenvedsz.Ép a kezed,lábad.Az,hogy belül mid fáj,nem látja senki. "
De te nem is azt akarod, hogy elismerjék, hanem azt, hogy elmúljon, nem?
Meggyógyítani nem tudlak, de megtaláltam a nevét: Pauresis
"Paruresis (/ˌpɑrəˈriːsɪs/ PAR-ə-REE-sis) is a type of phobia in which the sufferer is unable to urinate in the (real or imaginary) presence of others, such as in a public restroom. The analogous condition that affects bowel movement is called parcopresis."
A paruresis a fóbiának egy típusa. Az ebben szenvedő ember képtelen vizelni mások (vélt vagy valós) jelenlétében, mint például a nyilvános wc-kben. Ehhez hasonló betegség a parcopresis, ami a bélmozgást befolyásolja.
A kezelésnél kb. azt írja, hogy Monroe Weil fejlesztett ki egy olyan módszert, ami kombinálja a levegő-visszatartást az "in vivo deszenzitizációval" (az elő szervezeten belüli (?) elérzéketlenítéssel - meg ne kérdezd, hogy mi ez :S). A Nemzetközi Pauresis Egyesületnek van erről információja a honlapjukon: [link] persze angolul.
Youtube videók vannak róla:
http://www.youtube.com/watch?v=63LWQLhOZzo
Gyógyszeres kezelés is lehetséges, (itt felsorol egy csomó erős drogot, amit nem ajánlanék senkinek) amivel lecsökkentik a feszültséget és ellazítják az izmokat annyira, hogy vizeletmintát tudj produkálni.
Itt meg kb. olyanokat írnak, mint én. Szép lasan, hónapok alatt állítólag meg lehet tanulni mások közelében vizelni: [link]
A betegségre még így is rá lehet keresni: bashful bladder, bashful kidneys, mental cloggery, stage fright, pee fright, urophobia, pee-shyness, the slow dribbles, creeping pee-pee, public piss syndrome, shy bladder syndrome.
Na. Ezeket nem azért írtam ide, hogy kiosszalak, hanem, hogy ne keseredj el, mert van neve. Nem tudom, hogy van-e ma kis országunkban olyan " behavioural psychotherapist", aki tudna neked segíteni, de mostmár tudod, hogy máshol foglalkoznak vele. Ez is lehet egy cél, hogy a sok szar munkából gyűjtött zsebpénzzel kimész, egyéb szar munkák -> terápia, és ha akarsz visszajöhetsz, és pisilhetsz a körúton.
Amúgy öcsém pedig pánikbeteg.Nem tud felszállni a buuszra,mert rosszul lesz.
Neki is tanácsolják,hogy szokjon rá nyugtatókra.
De sok pánikbeteg függővé válik tőle és még rosszabb lesz:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!