Szörnyen alszom. Mit tegyek?
Még most sem tudok aludni, pedig eddig 1-ig úgy-ahogy elaludtam. Mivel 5-kor kell kelnem, ez tarthatatlan.
Általában napközben még alszom egy órát a HÉV-en hazafele, de akkor meg úgy alszom, mint egy darab fa. Tehát az sem egy kimondottan pihentető alvás.
MIT TEGYEK? Ti, hogy alszotok? Jól? Könnyen elalszotok?
Nyugtatón és altatón nem akarok élni.
Ha az éjszakai alvás nincs rendben, akkor valószínű a nappalival van a gubanc.
Probléma van az életedben, sokat agyalsz, nyomás alatt vagy, halogatsz valamit, rögtön tv, monitor után akarsz aludni, ami után ingerelve van az agyad.
Van alvás labor, vagy csináltass vérképet, mert szimpla fizikai oka is lehet.
Szia!
Az utóbbi időszakban nálam is ugyanez a baj.
Napközben délutánra olyan fáradtság lesz úrrá rajtam, hogy ha nem aludnék (pedig már 100x megfogadtam, hogy napközbeni alvást beszüntetem), akkor ott csuklanék össze.
Így kénytelen vagyok mégis aludni napközben - 1-1,5 órát. Aztán éjszaka leghamarabb éjfél után és egy között tudok ismét aludni. De legutóbb 2-kor aludtam - és nekem is 5-kor kelnem kell. Így ma reggelre aludtam kb. három órát, ill. nemrég ébredtem fel a napközbeni 1,5 órás alvásomból.
Te melyik korosztályba tartozol?
Sziasztok!
Ezen az alvás-laboros témán már gondolkoztam. Hol van ilyen?
Egyébként kb. az összes rossz ammit felsoroltál, a monitor utáni alvás (bár, ha nem egyből utána fekszem le, sem alszom), a halogatás (nem érem utol a régi önmagam) és a rossz berögzült időzítések jelen vannak, sajnos.
De jó, hogy van még egy olyan, mint én, második!
A tizenéveseket gyarapítom (16 leszek).
S mivel a középsuli első osztálya igen sok feladatot állít elém, mentálisan kimerülök (fizikailag meg kb. az életjelenségeken kívül mást nem produkálok, de edzés stb. idő híjján ki van zárva) és én lustán átbukdácsolok inkább rajtuk, minthogy egyszer megemberelvén magam leküzdjem őket. Bár téli szünetben sikerült egy picit helyzetbe hoznom magam, mégis le-lemaradozok magamtól
Keress rá a neten, üsd be, azt hiszem csak egy ilyen van az országban, Budapesten.
Amúgy ha a tanulással vagy lemaradva, és igenis lehet a forrása az rossz alvásnak, mert stresszt okozol magadban, és egyre nagyobbnak látod a problémát, hogy halogatod...
Valamilyen tanulásmódszertani könyvet.
Pl. Az eredményes tanulás titka, vagy Tanuljunk tanulni.
Nekem is volt ilyen időszakom, egyszerűen nem tudtam beosztani az időmet, és könnyen szétszóródom ma is ha nem figyelek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!