Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan védjem magam szellemile...

Hogyan védjem magam szellemileg/mentálisan, és hogyan álljak helyt?

Figyelt kérdés

Pályakezdő tanár vagyok, eddig 1 év gyakorlatom van.

Az az észrevételem, hogy egyszerűen nem bírom az iskolai környezetet. Szeretem a gyerekeket és szeretek is tanítni, foglalkozni velük, de amikor 25-30 fős osztályban kell rendet tartani, tanítani, a nap végére kivagyok. :(

Egyszerűen nem tudom mivel fegyelmezni őket: azok a játékok, amelyek beleférnek az iskolai keretek közé, nem köti le őket, kivéve a jobb tanulókat (1-2), a jegyek sem érdeklik őket, egyszerűen röhögve írja be az 1-est is.

A többség semmi tiszteletet nem mutat, nemcsak mint tanár, hanem mint ember iránt sem.

Máshol is ilyenek a mostani tizenéves diákok általában?

Mit tudnék tenni, hogy ennyire ne fárasszon le a nap végére mindez?

Vagy egyszerűen adjam le az anyagot és ne foglakozzak, h ki tanul, ki nem?

Általános iskola felső évfolyamaiban tanítok. 25/L

2009. szept. 10. 11:20
1 2
 11/11 anonim válasza:
Én mint diák szeretném elmondani a tapasztalataimat. Az osztályomban nagyon sok volt a bunkó, akiket nem érdekelt semmi. Volt olyan tanár, aki egész órán kiabált, "ne csináld ezt!", "ezt csináld!", "azt csináld!", és ez egyáltalán nem vált be. Szerintem nem szabad könyörögni meg kérni, ha valaki bunkó, akkor ez nem érdekli. Ki kell küldeni és igazolatlan óra, ha zavarja az órát. Meg rossz jegy.
2009. dec. 21. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!