Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rettenetesen félek attól,...

Rettenetesen félek attól, hogy pszichotikus leszek. Mit tehetnék? Nem merek semmit nézni, olvasni sem emiatt, nehogy rossz hatással legyen rám. Néha olyan mintha nem érzékelném valósnak a világot, de tudom, hogy az csak nagyon kellemetlen.

Figyelt kérdés
Mit kezdhetnék ezekkel? Ezt a nem érzékelem valósnak a világot dolgot értsd úgy, hogy pl. azt érzem ismeretlen a hely, ahol vagyok, holott ha kérdeznek valamit a hellyel kapcsolatban simán válaszolok. A memóriám is sokat romlott az utóbbi időben, szerintem pont amiatt, mert nem szélesítem a látókörömet. :/. Gyűlölök így élni.
2013. febr. 23. 12:34
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Lány vagyok, lassan 20 éves leszek.

Hát nem tudom, kicsit elakadtam. Voltam egy terápiás házban, az nem sokat segített ebben, amiket leírtam.

Most visszamentem a volt pszichiáteremhez. Annó még ő állapytotta meg rólam, hogy generalizált szorongásom van. Akkor nem fogadtam el a gyógszert. Most kaptam megint, ezt el fogom kezdeni szedni. Gyűlölök így élni, remélem ez tényleg segít majd valamit.

Kérdeztem a pszichózisos dolgoról, azt mondta, hogy a derealizáció tényleg lehet a pszichózi bevezetője, meg, hogy az MMPI-on is utalhatna rá, csak hogy ez tudatos teszt, inkább egy pacás lenne jó. Kérdezte volt e pszichotikus a családban, mondtam, hogy nem. Azt mondta így mondjuk 5% az esélyem, hogy az lesz. Nem mondom, hogy annyira megnyugtatott ezekkel :D ... de csak reménykedem a gyógyszerben. Amióta itthon vagyok, megint kezd erősödni a derealizációm :/, ill. a szorongásom.

Am nem magam diagnosztizálom, a két diagnózis alapján van generalizált szorongásom, pánikom, kényszergondolataim, derealizációm :P.

2013. márc. 30. 17:14
 12/26 anonim ***** válasza:

ez nem feltétlen pszichózis, nem bántalmaztak kiskorodban vagy ilyesmi?

nekem ilyen dissziciativ dolognak tünik, ami sokszor van sok embernek és nem pszichózis.

2013. ápr. 4. 20:37
 13/26 anonim ***** válasza:
Thalassában voltál?
2013. ápr. 4. 20:39
 14/26 A kérdező kommentje:

Nem, ez az érdekes, hogy annyira rossz multam nincs. Vagyis fizikálisan sosem volt semmi, verbálisan is inkább érzelmi zsarolás, és féltés :/.

Nem, Tündérhegyen :).

2013. ápr. 4. 21:37
 15/26 anonim ***** válasza:
az érzelmi zsarolás és túlféltés is bántalmazás, ki volt a terapeutád?
2013. ápr. 4. 21:43
 16/26 anonim ***** válasza:
Ha Tündérhegyen voltál akkor a Borderline személyiség zavart is megkaptad, mint rendesen, nem?
2013. ápr. 4. 21:44
 17/26 anonim ***** válasza:
ha pszichózisod lenne, az nem a világvége, az jól kezelhető gyógyszerekkel.
2013. ápr. 4. 21:46
 18/26 A kérdező kommentje:

Hát azért annyira nem szeretnék életem végéig gyógyszert szedni, és a családom terhére lenni :/

Nem, semmiféle személyiségzavart nem kaptam :D .. furcsáltam is, mert tényleg nagyon sokan kapnak bordert :D

2013. ápr. 4. 22:11
 19/26 anonim ***** válasza:
milyen gyógyszert adtak és mennyit?
2013. ápr. 4. 22:54
 20/26 anonim ***** válasza:
skizoaffektiv zavart vagy ilyesmit?
2013. ápr. 4. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!