Ha rivotrilról átváltok xanaxra leszokhatok róla?
Sajnos én is úgy tudom, hogy kb. ugyanaz mindkettő. Vagy az egyiket írják föl vagy a másikat. Még, ha van is a hatóanyagok között némi különbség (sajnos ehhez nem értek), a xanaxhoz is ugyanúgy hozzá lehet szokni.
Csak úgy lehet leszokni, ha fokozatosan elhagyod.
Tévedés! A Rovitril és a Xanax hatóanyaga nem ugyanaz. A Rivotril hatóanyagának, a clonazepamnak a hatásmechanizmusát annyira nem ismerem, de én a Xanaxról (Alprazolam) egy 3-4 nap alatt leszoktam. Igaz nem évekig szedtem, csak pár hónapig, de az után a pokoli néhány nap után elmúlt a függés.
Ha elkezdenél szedni az helyett Xanaxot, lehet hogy cseverből vederbe kerülnél, és a Rivotril elvonási tüneteihez hozzájönne az, hogy rászoksz a Xanaxra; és igen, rá lehet egy két hét alatt.
Én a helyedben először szépen lassan, hétről hétre csökkenteném a dózist. Aztán ha a legkisebbet szedem, akkor elhagynám. Lehetetlen elvonási tünet nélkül leszokni, de érdemes megpróbálni, mert utána kitisztul az elméd. Olyan időszakban ejtsd meg, amikor hosszabb ideig otthon tudsz maradni, és esetleg van, aki tud figyelni rád/esetleg tud segíteni, ha baj van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!