Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Megöl az evészavar. Mit tegyek?

Megöl az evészavar. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anorexiás voltam, egy pár hete viszont folyton tömör magam és utána hányatom magam. Szóval tulajdonképpen anorexiásból bulimiásba mentem át. Anya pár napja rajtakapott és megígértette velem, hogy abbahagyom, de képtelen vagyok. Rossz érzés a szemébe hazudni. Azt hiszi, hogy Minden rendben, de közben én szemeteszsákokba hányok a szobámban, és zenét üvöltetek, hogy ne hallja senki. Ez nem mehet tovább. Vannak, akik évekig küzdenek ezzel a betegséggel, én nem fogok. Mindenképpen el kell mondanom anyának? ( annira fáj látni, hogy mosolyog, mert úgy tudja, a dolgok a lehető legnagyobb rendben vannak) Hogy szerezzek segítséget magamnak?

2013. febr. 15. 15:50
 1/1 tetris ***** válasza:
78%

Édesanyád nagyon szeret téged, és meg fog bocsájtani. Menj oda hozzá, és mondd el neki, hogy - bár nagyon szeretted volna - mégse sikerült úrrá lenned a gondon.

Értelmes emberkének látszol, gondolom tudod, hogy a megoldás szakember kezében van. Előbb-utóbb el kell menned pszichiáterhez, hogy újra a régi lehess.

Ezen pusztán elhatározással, hogy mostantól rendesen eszel, nem lehet segíteni. Keressetek közösen édesanyáddal egy jónevű pszichiátert.

És még mielőtt lehurrognál emiatt, fogadd el, hogy a lélek ugyanúgy megbetegedhet, mint a test. Ha a testet gyógyító orvosok javaslatát megfogadjuk, betartjuk, akkor a lélek orvosára is ugyanúgy hallgatnunk kell. Sajnos ma még mindig ott tart a közvélemény, hogy azt mondják, hogy aki pszichiáterhez jár, az bolond. Ez pedig nem így van. Remélem ezt te is megérted.

Kérj segítséget, mert egyedül nem fogsz ezzel a bajjal boldogulni.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

2013. febr. 15. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!