Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Evészavar. Helyrejöhet magától?

Evészavar. Helyrejöhet magától?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok. Az elmúlt 3 hét alatt csaknem 10 kilót fogytam. Szerelmi csalódás miatt legfőképp, de már kiskoromtól kezdve kövérnek tartottam magam. Ez az egész összejátszott, és alig eszek valamit napi szinten. Most ott tartok, hogy a bordáim lassan kilátszanak. Egy kis részem tudja, hogy ez nem normális. Meg sokan mondják, hogy rettenetesen lefogytam. De valahogy tovább akarok fogyni. Nem akarok enni. Félek, ha eszek, meghízok. Most anyukám adott 1 pizzás csigát, amit megettem nagy nehezen, de azóta is bűntudatom van, hogy meghízok tőle :( Ez magától nem jöhet helyre?
2012. nov. 4. 11:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez magától nem jöhet helyre?

Nem semmiképp mindképpen segítségre van szükséged vagy meghalsz.

2012. nov. 4. 11:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Mivel még talán az elején vagy talán még vissza tudod magad rángatni. Tudod nagyon jó mi a helyes mivel ide is leirtad, hidd el attól nem fogsz vissza hizni ha ésszel eszel.
2012. nov. 4. 11:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Ülj le és gondold végig magadban: 'nekem tényleg szükségem van erre?', 'jobb lesz az életem, ha sanyargatom a testem, és megbetegítem magam?'. Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket. Az is lehet, hogy van benned elég erő, és képes vagy túllépni ezen a problémán(vagy talán inkább BETEGSÉGEN). Legyél pozitív, gondolj arra, hogy az élet még nagyon sok örömöt tartogat a számodra, amiket csak akkor élhetsz meg, ha most szépen lassan újra elkezdessz enni. Gondolj a szeretteidre, és hogy mennyi fájdalmat okoznál nekik, ha most nem változtatsz. Sosem késő, azt a néhány kilót vissza tudod hízni, aztán pedig ha jól csinálod, meg tudod tartani a normális súlyodat. Ha úgy érzed, akkor pedig kérj segítséget! Sok szerencsét, ha kéne valaki, akivel beszélgethetsz, én itt vagyok :)
2012. nov. 4. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!