Mik az alkohol elvonás tünetei? Mennyi idő után jelentkeznek?
Mostanában utóbbi kb 3 évben elég sokat söröztem szinte minden nap megittam 3-4 sört.
Már nem ittam sört meg semmi olyat 4 napja.
Kíváncsi vagyok rászoktam már? (nem kéne)
De akkor miért ittam nap mint nap?
Mert jólesett? :-)
Húú hát a skála elég széles :)
Hogy rászoktál e vagy sem azt saját magad tudod eldönteni. Ha úgy érzed hogy vágysz rá, és sokszor a piálás körül forog a gondolatod, akkor valamilyen szinten rászoktál. De azért a napi 3-4 söröddel szerintem elég messze állsz a köztudatban élt "alkoholista" képétől. Tehát az hogy rászoktál e vagy sem az egy pszichológiai kérdés, nem lehet mennyiségben meghatározni. Ennek ellenére van egy hivatalos mennyiség ami után az alkoholizmus legelső fokára lépsz. Napi 3dl sör úgy hogy egy héten legalább 2x nem iszol az még nem alkoholizmus. De az alkoholizmusnak is vannak szintjei: Az alkalmi ivók, a hétvégi ivók, stb stb. Tehát az elvonási tünetek lehetnek fizikaiak, vagy szellemiek is. Szellemi tünet: idegesség, folyton az iváson jár az eszed, megváltozik a pioritási sorrended: fontosabb dolgokat háttérbe szorítasz az alkohol előnyére. Fizikai: remegés, görcsölés, rohamok...stb A hirtelen elvonás súlyos alkoholistáknál halállal is járhat. Szerintem kicsit szüneteltesd a sörözést és akkor rájössz hogy mennyire is hiányzik.
Jó lenne meginni egy sört nem mondom hogy nem kívánom.
De nem azon jár az agyam egész nap.
Unom már hogy amikor pl felkelek akkor azon jár az agyam hogy a francba megint megittam 4 sört. :-(
Egy hétig nem ittam semmi alkoholt sem sört sem mást.
Nem haltam bele és elvonási tünetek sem voltak hál' istennek.
Bár miközben ezt írom ki van bontva egy sör.....
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!