Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mik az alkohol elvonás tünetei...

Mik az alkohol elvonás tünetei? Mennyi idő után jelentkeznek?

Figyelt kérdés

Mostanában utóbbi kb 3 évben elég sokat söröztem szinte minden nap megittam 3-4 sört.

Már nem ittam sört meg semmi olyat 4 napja.

Kíváncsi vagyok rászoktam már? (nem kéne)

2013. febr. 6. 14:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
sörtől nem leszel alkesz...szal nem lesz elvonási tüneted sem :)
2013. febr. 6. 15:06
 2/13 A kérdező kommentje:

De akkor miért ittam nap mint nap?

Mert jólesett? :-)

2013. febr. 6. 15:13
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Sörtől is lehetsz simán alkesz, nem kell ahhoz pálinka! De napi 3-4 sör megvonásától még semmi esetre sem lesznek elvonási tüneteid!
2013. febr. 6. 15:15
 4/13 anonim ***** válasza:
én szilveszterkor megfogadtam, hogy nem iszok idén, amúgy én is napi 3-4 sört ittam, az első 2 hétben nem volt semmi bajom, azóta folyamatosan kattogok rajta, hétvégente pedig majd megőrülök, annyira bennem van, hogy el kéne menni be kéne baxni... az elmúlt pár napban, mintha kezdene alábbhagyni...
2013. febr. 6. 15:17
 5/13 anonim válasza:

Húú hát a skála elég széles :)

Hogy rászoktál e vagy sem azt saját magad tudod eldönteni. Ha úgy érzed hogy vágysz rá, és sokszor a piálás körül forog a gondolatod, akkor valamilyen szinten rászoktál. De azért a napi 3-4 söröddel szerintem elég messze állsz a köztudatban élt "alkoholista" képétől. Tehát az hogy rászoktál e vagy sem az egy pszichológiai kérdés, nem lehet mennyiségben meghatározni. Ennek ellenére van egy hivatalos mennyiség ami után az alkoholizmus legelső fokára lépsz. Napi 3dl sör úgy hogy egy héten legalább 2x nem iszol az még nem alkoholizmus. De az alkoholizmusnak is vannak szintjei: Az alkalmi ivók, a hétvégi ivók, stb stb. Tehát az elvonási tünetek lehetnek fizikaiak, vagy szellemiek is. Szellemi tünet: idegesség, folyton az iváson jár az eszed, megváltozik a pioritási sorrended: fontosabb dolgokat háttérbe szorítasz az alkohol előnyére. Fizikai: remegés, görcsölés, rohamok...stb A hirtelen elvonás súlyos alkoholistáknál halállal is járhat. Szerintem kicsit szüneteltesd a sörözést és akkor rájössz hogy mennyire is hiányzik.

2013. febr. 6. 15:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Jó lenne meginni egy sört nem mondom hogy nem kívánom.

De nem azon jár az agyam egész nap.

Unom már hogy amikor pl felkelek akkor azon jár az agyam hogy a francba megint megittam 4 sört. :-(

2013. febr. 6. 15:31
 7/13 anonim ***** válasza:
nekem azt mondta a háziorvosom, hogy orvosi szempontból, ha már van rendszer az alkoholfogyasztásban pl napi egy heti 1 havi egy, akkor már orvosi szempontból alkoholista
2013. febr. 6. 15:49
 8/13 anonim válasza:
Szerintem 3-4 sör az nem kevés, főleg úgy, hogy gondolom nem egész napra elosztva, hanem este, meló után, amikor a legjobb. Ha belegondolsz, az 2 liter alkoholos folyadék. Ha évekig megittad minden nap ezt az adagot, valószínű, hogy rászoktál. Ez olyan, mintha egy kóla függő, minden nap meginna egy 2 literes üveg kólát mondjuk egy este alatt. Gondolj csak bele! Rá mit mondanál? Az sem természetes, nem de? Szerintem próbáld csökkenteni, mondjuk 2 sörre az adagot. Majd 1-re és utána mondjuk hagyj ki egy-két napot míg újra iszol. Nem vagy alkoholista, de ha mondjuk idővel rászoksz arra, hogy valamivel ezt megspékeld, könnyen az lehetsz!! Sok sikert, hidd el meg tudod csinálni! Üdv!
2013. febr. 28. 18:55
 9/13 A kérdező kommentje:

Egy hétig nem ittam semmi alkoholt sem sört sem mást.

Nem haltam bele és elvonási tünetek sem voltak hál' istennek.

Bár miközben ezt írom ki van bontva egy sör.....

:-)

2013. febr. 28. 19:17
 10/13 anonim válasza:
Akkor sikerült az önteszt. Gratula hasznos az ilyen "teszt" :)
2013. febr. 28. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!