Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Beszedjem az antidepresszánst?

Beszedjem az antidepresszánst?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és depressziót diagnosztizáltak nálam. Már egy ideje vannak öngyilkos gondolataim, nem találom a helyem, kedvetlen, motiválatlan vagyok, stb... De ugyanakkor ha lenyomok egy edzést vagy megnézek egy jó videót, vagy vicces dolgokra gondolok, akkor fel tudok vidulni. Átmenetileg. Általában 3-4 ilyen "hullámzásom" van naponta, ahol hol a tehetetlen rosszkedv, düh, magány, elszigeteltség érzése, hol az optimizmus, vidámság váltja egymást. Nem tudom mindenesetre, hogy jó ötlet-e ez az egész... önmagában kétlem, hogy ez megoldaná a gondjaimat.
2013. jan. 31. 10:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De már járok pszichológushoz... igazából már nem az elsőhöz. Az a baj, hogy az egyetemen csak 5 alkalomra van ingyenes keret, innen nem tudom, hogyan tovább...
2013. febr. 1. 09:03
 12/20 anonim ***** válasza:

" ha két-három nap után nem javul a helyzet, menj vissza ha tudsz és kérj más gyógyszert. "

Jót írt, aki ilyent írt, csak abban téved, hogy ez csodaszer. Ugyanis nagyon jónak számít, ha két hét alatt egyáltalán érezhető változást fog okozni. A fosáson, és a rosszulléteken kívül. Ugyanis az a természetes hatás. A pozitív hatás a mellékhatások megszűnése után szokott kezdődni, ez általában a harmadik hét. De van, akinél a harmadik hónap. Szal ez nem egy versenyfutás...

2013. febr. 1. 13:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Az sztk-s pszichológust az sztk s pszichiáter szokta felírni, meghatározott alkalomra, a gyógyszerek mellé. Úgy hogy nem kérdés, hogy bevedd e a gyógyszereidet, vagy sem. Ezek együtt hatnak. Ha nem veszed be a gyógyszert, nem hat a pszichológus sem. De hát te tudod...
2013. febr. 1. 13:26
 14/20 anonim ***** válasza:

Jajj de hülye vagyok. Tényleg nem napra, hanem hétre gondoltam. Elnézést fáradt voltam. Szóval igen, ha két-három hét múlva nincs pozitív hatás, akkor kell visszamenni.

Ez alatt a két-három hét alatt lehet, hogy a mellékhatások fognak dominálni, de nem szabad abbahagyni a készítmény szedését. Nekem konkrétan az SSRI szedése elején két mellékhatás, a bágyultság és egyensúlyzavar volt. Nem éreztem hányingert, sem étvágyzavart.

2013. febr. 1. 13:38
 15/20 A kérdező kommentje:

"Az sztk-s pszichológust az sztk s pszichiáter szokta felírni, meghatározott alkalomra, a gyógyszerek mellé. "

Írtam, hogy külföldön élek. Nincs sztk, egyetemi orvos van.

Impotens nem szeretnék idő előtt lenni, ha egy mód van rá...

2013. febr. 1. 18:30
 16/20 A kérdező kommentje:
Na, megtörtént. Beszedtem. Igazából most már azt is leszarom, ha impotens leszek, túl sok mindenre amúgy se használom a farkam.
2013. febr. 1. 19:41
 17/20 A kérdező kommentje:
Már eltelt pár óra, mióta beszedtem. Nem tudok önkielégíteni. Soha többet nem szedem be ezt a szart. Ha már megdöglök, akkor nem töketlenül fogok...
2013. febr. 2. 01:27
 18/20 anonim ***** válasza:

Ne légy már ilyen komolytalan. :) Attól mert egy gyógyszert beszedsz, még feláll a farkad. Nem impotenciát okoz, hanem csökkenti a nemi vágyat. A farkad attól még fel fog állni.

Ezért innentől már nem tudlak komolyan venni. Úgyhogy még igyál is rá még pár felest, úgy jobb lesz. :)

2013. febr. 2. 19:52
 19/20 A kérdező kommentje:
Mit nem tudsz komolyan venni? Tegnap este bevettem, most is érzem a hatását. Megpróbáltam maszturbálni, nem ment. Marha vicces volt...
2013. febr. 2. 20:26
 20/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ne szedd be! A sok hülye orvos meg dugja föl magának.

2013. febr. 3. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!