Miért van sokszor olyan érzésem, hogy félek az utcára menni? Van egy 3éves kislányom, és gyakran kell őt játszótérre vinni, de én sokszor rettegek, mert nem akarok másokkal beszélgetni.
Nekem is van ilyen, de én nem félek az emberektől, csak rosszullétektől, mert elég labilis a fizikai közérzetem és mindig attól szorongok, hogy odakint jön rám valami baj, ahol ki tudja, segít-e valaki.Meg hát ilyen gondolataim, aggodalmaim vannak.
Nálad szerintem szociális fóbia lehet, mert az emberektől félsz.Nálam inkább agora fóbia, mert én a kint léttől félek, nem az emberektől.
Szerintem is szociális fóbiád lehet.
Tudom milyen rossz érzés nekem is ilyen van, de már egy fokkal jobb.
Kitartást! :)
Kialakulhat attól is, ha valakinek sokat rontották az önbizalmát, pl gyakran megalázták, kinevették, bírálgatták.
De tartós egyedülléttől, rossz szocializációtól is lehet.Magyarán, ha elszoktál az emberektől.Vagy önbizalomhiánytól.
de annyi biztos, hogy veszélyesnek ítéled meg a külvilágot, vagy azokat az emberi kapcsolataidat, amik olyan visszajelzést adnak számodra, amivel nem akarsz szembenézni. Lehet köze a terhességhez, szüléshez is, mert van olyan hogy szülés utáni depresszió, ami simán lehet hogy az, hogy nem vagy elégedett önmagaddal. De tudnod kell, hogy ezeket a fantázia világa szüli, hormonok is közrejátszhatnak, kémia, szóval nem feltétenül vagy te olyan, amilyennek félsz hogy látnak az emberek. Korábban azt hittem hogy a felelősségtől félek ami a külvilággal összeköt. de rájöttem hogy nálam nem a feladat megvalósítása okozza ezt hogy félek kimenni emberek közé, vagy irtózom ettől (pl munkahely, stb) hanem az emberi kapcsolatok. Tehát valami ott sérült, valami ott nem stimmel. A tudatalatti megjegyez dolgokat, amik beprogramozódnak az emlékezetbe, és ebből ilyen képzettársítások lesznek, aminek a mélyéig el kell tudni menni, mert a tudat mit sem sejt ezekről a folyamatokról. A magam részéről tudom, hogy félek emberekkel kapcsolatba lépni, mert korábban rossz tapasztalataim, emlékeim, kudarcaim voltak ezzel kapcsolatban. És senki nem szereti a kudarcokat. De ha rájössz hogy mi ez, akkor talán rájössz arra is, hogy nem is olyan nagy ügy, és tudod ezt a programot módosítani az agyadban, és tudod hogy az egész csak egy felnagyított kitaláció, és ha jól tudod ezt értelmezni, akkor vissza tudod állítani magad a valóságra, vagyis hogy nem vagy csúnya kövér, amiért nem fogadnának el téged az emberek. valami ilyesmi, de ezt neked kell tudni, csak támpontot szerettem volna adni, hogy kb hogy képzeld el ezt az egész nyomozósdit.
De mindenképp fordulj a helyi pszichiátriára, nem nagy ügy oda járni, és tényleg segítenek. Lehet egy komolyabb betegség kialakulását előzöd meg ha időben szakemberhez fordulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!