Szerintetek skizofrén vagyok?
Figyelt kérdés
Olvastam a wikipédián hogy mit jelent a skizofrénia és hát vannak olyan tünetek amiket már észleltem magamon. Ilyen pl.: a halucináció a sötétben amikor azt képzelem és úgy érzem mintha szellem lenne a közellétemben és valamit akarna de nem jelenik meg sosem és attól félek lehet h valakinek ez viccesen hangzik de ha megjelenik és látni fogom akkor lehet hogy el is ájulok. További skizofrén tünetek: üldözési mánia. Erről csak annyit hogy amikor a suliba megyek gyalog és hallgatom a zenét akkor mindíg hallom hogy a nevemen szólítanak de nagyon hangosan mert a zenét is hangosan hallgatom headseten és mikor kiveszem a fülemből akkor semmi és úgy is érzem hogy követenek :( Mit tegyek?2013. jan. 21. 20:04
1/12 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy beteg lennél.
Szellemes sztori: Egyszerű képzelet játéka, félelemtől, ez még nem olyan tünet szerűség. Minden ember fél valamennyire a sötétben, az ismeretlentől. Gondolom fiatal vagy és nálad is azért jön ez elő erősebben.
Üldözési mánia: szerintem ez sem teljesen mondható annak, lehet ezt is csak "beképzeled", de nem hinném,hogy beteges szinten. Ennél sokkal durvább tünetek vannak ilyen betegeknél.
És úgy tudom, aki ilyen betegségben szenved, az nem tudja megállapítani saját magától, mert külön személyiség lép fel nála. Kicsit bonyolultabb a dolog de szerintem nyugodj meg.
Sok ilyen betegségnél lehet bemagyarázni magadnál tüneteket, melyek nem is azok.
2/12 anonim válasza:
néhány tünetet én is tapasztaltam magamon, pl a kettős személyiség, sötétben szellemeket képzelek magam köré,mindig azt hiszem, hogy rólam beszélek, most megyek pszichiáterhez
3/12 anonim válasza:
lehet valami közeli rokonod jelenlétét érzed.
4/12 A kérdező kommentje:
17 vok :D ez mennyire játszik közre?
2013. jan. 21. 20:15
5/12 A kérdező kommentje:
lolo am igen mindíg azt érzem hogy papám fog megjelenni aki már 5 éve halott de mikor meghalt akkor sem jelent meg és nem hiszek ezekben de egyre jobban érzem ezeket.
2013. jan. 21. 20:16
6/12 anonim válasza:
A kérdésed (leírás, válasz) alapján szerintem kutya bajod. Esetleg ha mély depresszió, életkedved elmegy, több napig/ hétig tartó rosszkedv, beteges félelem lépne fel, akkor lenne érdemes megkeresni egy pszichológust.
7/12 anonim válasza:
csak vigyáz rád. Én hiszek benne, sőt látom is őket. De erről nem beszélek senkinek, egy az hogy hülyének néznek, kettő senki nem hinné el. Ne érezd nyomasztónak a jelenlétét, biztosan jót akar.
8/12 A kérdező kommentje:
A rosszkedv és a depresszivitás az elő szokott jönni. Főleg suliban de soha senkit sem szoktam bántani még szavakkal sem én az a tipikus visszahúzódó srác vagyok szval én ilyen brutális módszerekhez még akkor sem folyamodok mikor rossz kedvem van. Viszont mikor depressiós vagyok akkor sem mást szoktam ütni hanem a környezetemet rombolom.
2013. jan. 21. 20:22
9/12 anonim válasza:
Szerintem a skizofrén,nem tudja hogy skizofrén.
10/12 anonim válasza:
Előttem szólóval egyet értek. Egészséges vagy, örülj neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!