A depresszió a túlsúlyos emberek körében is olyan arányban fordul elő, mint a normális testsúllyal rendelkezők körében?
szerintem ugyanolyan arányban, de nem tudom bizonyítani statisztikával.
Miért fordulna elő nagyobb arányban?
Elvileg a legtöbb dagi embernek szomorkás hangulatúnak vagy legalábbis visszafogottnak kellene lennie, hiszen tudják, hogy nem néznek ki jól, azt is tudják, hogy mások is tudják, hogy nem néznek ki jól. Párkapcsolatok kialakításakor sem előny ez, összesúgások, egészségügyi problémák, stb.
És mindezek ellenére úgy tűnik nekem, hogy ezek sokkal inkább mosolygósabbak, ráadásul a mosolyuk nem is tűnik erőltetettnek.
Egész egyszerűen olyan, mintha az a bizonyos többletük jó kihatással lenne a hangulatukra. Ha továbbviszem a gondolatot, akkor pedig az is elképzelhető, hogy ellenállóbbak az ilyen betegségekkel szemben is.
Persze az is lehet, hogy csak a külsejük ellensúlyozása érdekében mosolygósabbak, vagy akár az is, hogy ezt az egészet csak én figyeltem meg tévesen.
Én egy elég molett lány vagyok, és általában azért vagyok depis, amiért a legtöbb ember is az lenne. Meghal valakije, nem úgy sikerül valami, satöbbi.
Az, hogy megszólnak, az is rossz (bár már nagyjából hozzá vagyok szokva), de elég sok embert zavar, ha sovány, ha duci, ha megszólják.
Elég vidám típus vagyok, szeretek humorizálni, de ezt annak köszönhetem, hogy sok csalódás ért, és ezzel "védekezem+ az élet ellen. :)
Párom is van már 3 és fél éve, szóval kellek én a férfiaknak. :)
"Elvileg a legtöbb dagi embernek szomorkás hangulatúnak vagy legalábbis visszafogottnak kellene lennie, hiszen tudják, hogy nem néznek ki jól, azt is tudják, hogy mások is tudják, hogy nem néznek ki jól."
Kellene?
Remélem csak nem jutott más szó eszedbe ehelyett és nem gondolod így...
Egyáltalán nem kell depisnek lenniük emiatt, a külső az emberekkel szemben csak szex miatt lényeges, de az emberek hány százalékával fekszik le átlagosan valaki? Szóval a többi téren ez lényegtelen. Legalábbis egy ember akiben minimális értelem is megszorul az így áll hozzá szerintem.
Pedig én vékony vagyok, még ha akarnék se tudnék elhízni.
Mi az hogy kellene? Mar miert kellene minden molett embernek szomorunak es depressziosnak lennie csak azert, mert van rajta par kilo felesleg? Azt irtad hogy tudjak hogy nem neznek ki jol, es hogy masok is tudjak. Attol hogy nem vekony valaki, meg lehet szep. Nem ertem hogy ezert miert kellene mashogy viselkednie akarkinek is. Ha o igy tetszik maganak, es megtanulta elfogadni magat, az a jobbik eset, mert valakinek nem megy ilyen konnyen.
Na hogy a kerdesedre is valaszoljak, en meg nem hallottam rola, hogy valaki ezt tudomanyosan is bebizonyitotta, hogy a molett vagy vekony emberek kozott tobb a depresszios. Es nemhiszem hogy ellenallobbak lennenek a depresszioval szemben. Mar miert lennenek azok? Ez olyan mintha azt mondanad, hogy csak mert valaki vekony, nehezebben kapja el a baranyhimlot.
Es megegyszer mondom, hogy a tulsulyos emberek is lehetnek szepek! A kommentedbol elegge az jott le, hogy szerinted a molett emberek rondak. De lehet hogy csak en ertettem felre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!