Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van valami módszer arra,...

Van valami módszer arra, hogyan tudnám motiválni magam a tanulásban?

Figyelt kérdés

Harmadéves hallgató vagyok az egyetemen, de folyton unottnak és fáradtnak érzem már magam, pedig azt csinálom, amit szeretek.

Könyv vagy valami módszer jól jönne, ami helyrerakna.

2013. jan. 14. 23:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Menj el egy hétig szenet lapátolni, vagy fát vágni, esetleg egyéb kemény fizikai munkát és hidd el megjön a kedved a tanuláshoz.
2013. jan. 15. 01:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy a Harvardról írt épp az előző kolléga ebészünetben, de nem rossz az elgondolás. K*rva kemény világot élünk, az hogy az ember toppon legyen a nap 24 órájában minimum dolog. Ha ez megvan csak utána lehet előrehaladni akármennyit is. Most még tanulsz, meg van a sanszod a jó életre ha lelkiismeretesen csinálod. Ha nem akkor jön az építkezés meg a kifizetetlen feketemunka. És akkor már semmit nem tehetsz ellene mert bekebelez örökre. De most még ütőképes helyzetben vagy, a kezedben a lehetőség hogy kimássz a szakadékból, főleg ha egyetemista is vagy. A módszer a sikeres tanulásra annyi, hogy akard érteni, akarj jó szakemberré vállni, akarj minnél nagyobb profija lenni a szakmádnak hogy túlszárnyalhasd a konkurenciát. Ez az ami előrehajthat és motiválhat. Ha nem sikerül hiába mész át a vizsgákon csak egy papírod lesz de semmi kreatív ötleted a megvalósításra. Szóval kapjad magad összefelé ülj neki és addig üld kockásra a seggedet amíg úgy nem kelsz fel az aztaltól hogy 3x okosabb lettél, mint mielőtt leültél:) Na sok sikert a továbbiakhoz, én hiszek benned:)
2013. jan. 15. 05:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Az első és második válaszát én köszönöm!

Nem vagyok már diák, de a munkámban (amit egyébként szeretek), időnként elfáradok, és akkor jönnek a holtpontok.

Mindkét tanács nagyon eltalált. :)

2013. jan. 15. 06:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!