Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mit tehetnék hogy...

Szerintetek mit tehetnék hogy ne törjenek így elő az érzelmeim?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

15 éves fiú vagyok.

Ha nézek egy jó filmet, sorozatot teljesen bele szeretek, utána nézek a szereplőknek, ha nem nézhetem kész kín.

Mikor az Anubisz házának rejtélyeit is nem tudtam nézni mert elvették a tv adónkról majdnek öngyilkos lettem, magamba roppantam. :(

Most elkezdtem a Harry Pottert nézni. (Idáig hülyeségnek tartottam). Az 5. részig jutottam. Neten utánanéztem a szereplőknek. Nekik mind lesz jövőjük, nekem semmi. Nekik van tehetségük, nekem nincs semmihez amiből megélhetnék.:(

A legnagyobb probléma hogy utálom az iskolát.

Egyszerűen nem érdekel, hogy hogyan kapcsolódik a szén molekula a vízhez.Nem érdekel az Ohm törvénye..

Ezeket pedig tudnom kellene. Ha pedig gimibe megyek akkor ezt kell tanulnom... És akkor az életemben olyan dolgot kell művelnem amit nem szeretek. Egyedül az informatika az ami érdekel.

Ha nem vesznek most fel a gimibe infó szakra, én nem tudom mit teszek magammal. És akkor eszembe jut hogy ők tehetségesek, de mégis egyetemisták stb.. Én pedig se tehetséges nem vagyok sem pedig jó tanuló.

És ilyenkor mindíg arról ábrándozok, hogy nekik már meg van a jövőjük.

Tisztában vagyok vele hogy nem nyavajognom kellene.:(

De nem találom a helyem. Minden napom ugyan olyan. Elmegyek suliba hazajövök elmegyek kicsit mozogni aztán pedig gépezek és alszok. Ez évek óta.

Mivel tanulni nem szeretek nem tudom mit tehetnék.

Tudom hogy elég összefüggéstelen amit írtam, de remélem megértitek.

2013. jan. 7. 19:30
 1/4 A kérdező kommentje:

És akkor bánt a tanulás is! :(

Most is el kellett volna olvasnom egy kötelező olvasmányt. De EGYSZERŰEN NEM ÉRDEKEL. Mikor a Harry Pottert olvastam olyan jó volt. Újságot is szeretek olvasni. De a kötelezőt NEM BÍROM elolvasni. Azt veszem észre hogy nem tudom mit olvastam.

Tudom meg fogom érte kapni a jegyet. De nem vagyok rá képes..

Van nekem eggyáltalán így helyem a gimibe???

Vagy eggyáltalán mit kezdjek magammal?

2013. jan. 7. 19:35
 2/4 anonim válasza:

nyugi, én most kerültem gimibe, elsős vagyok, 4,8-al vettek fel, a tavalyi év második felében én is nagy ívben letojtam a tanulást. most jöttem rá, hogy ha nem tanulok, nem élhetek az álmaimnak, ami az, hogy (hát mivel én szeretem a nyelveket és gyorsan megtanulom, jó vagyok benne, BÍZOM MAGAMBAN!!!!) ezért vagy Amerikában vagy Spanyolországban szeretnék élni.

De nem is ez a lényeg, hanem ha megtalálod, hogy miben vagy jó, mi érdekel, stb., akkor már csak a lustaságod kell legyőznöd.

Az Anubisz házának rejtélyeiért meg ne légy öngyilkos, a neten is meg lehet nézni (www.jetixclub.tk - csak regisztrálni kell, de már nem töltenek fel :()

Amúgy ha érdekel, egész jól megfogalmaztad a mondandód, pl. hogy téged nem érdekel a kémia, meg Ohm törvénye ;)

Fel a fejjel!;)

2013. jan. 7. 19:58
 3/4 A kérdező kommentje:

Igen értelek.:) Köszönöm szépen!

Azonban.Mikor arra gondolok hogy nekik milyen jó.. Pl: rengeteg embernek a világban. A színészeknek milyen jó. Én is szeretnék Amerikában élni.

Csak nem mondhatom magamnak hogy: Az a célom hogy xy-ban jó legyek, és akkor sikerülni fog.

MERT NINCS SEMMI CÉLOM :( És nem tudom mit kezdjek az egész életemmel :( Most bekerülök gimibe infó szakra. Az lenne az eggyetlen megoldásom amit szívesen csinálnék. Mert csak az van ami engem érdekel.

És amikor az lehet látni a filmekben is hogy milyen örömmel mennek suliba, mert ők azt szeretik. És milyen sokan örömmel mennek a valóságban is. Én pedig nem örömmel megyek, mert egyszerűen NEM ÉRDEKEL. És hogy ott vannak pl Roxfortban a tehetséges diákok, akik nagyon szeretik az amit tanulnak, örömmel tanulják. Én pedig csak az infót tanulnám örömmel.

És én NEM AKAROK ÚGY ÉLNI hogy ne olyan dolgot csinálhassak amit szeretek. Tudom, ez még csak általános iskola, ez az alapokat adja meg.

2013. jan. 7. 20:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindenki tehetséges valamiben, te a leírtak alapján az infóban vagy. Gondolj arra, hogy mást is kell tanulnod, de az is a célod felé visz: hogy informatikából sikeres legyél. Te már jobb helyzetben vagy, mint sokan, mert 15 évesen tudod, mi érdekel. Nekem (és még sokan másoknak) fogalmunk sem volt:), sőt, valakinek még 20-on évesen sincs.
2013. jan. 8. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!