Lehet negatív következménye annak, ha valakinek sokat mondogatják, hogy nem fogja vinni semmire, azt érzékeltetik vele, hogy "hülye"?
Köszönöm a válaszokat.Nos, rólam van szó.Anyámnak (mert hogy egyedül nevelt), soha sehogy nem lehetett igazán megfelelni, gyakran éreztette, hogy semmiben sem vagyok megfelelő, még olyasmivel kapcsolatban is kételkedett a képességeimben, amivel kapcsolatban semmi tapasztalata nem volt még."Mi lesz veled, ha így meg úgy?", "Bezzeg, ha én nem lennék,mit kezdenél magaddal, a lakással?", stb, stb
Ezzel engem nem lehet inspirálni, épp ellenkezőleg!
Gyerekkoromban, tinikoromban sokkal tettrekészebb,életrevalóbb voltam, voltak bizonyos területen jó képességeim, de valamiért sehonnan sem kaptam elég dicséretet, elismerést.(Lehetséges, hogy az otthoni minta más közösségben is ismétlődik?Akit nem dicsérnek otthon, máshol sem fogják, mert ezt a mintát "sugározza"?).
Szóval lassan tényleg egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam, tartok új dologba kezdeni, mert biztos, hogy úgysem sikerül, átvernek, stb...
Tudom, hogy alapvetően nincs anyámnak igaza, de úgy látszik mégiscsak kezdenek valahogy beválni a jóslatai.
Most mit lehetne ez ellen tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!