Más is megfigyelte már, hogy az emberek nagy többsége nem azért lesznek alkoholisták, mert olyan kedvük van, hanem mert áll mögötte valami?
Sokáig az élt bennem, h persze alkoholista, mert nem tudta buliban mennyi az elég aztán rákapott vagy mint nekem volt, h magánéleti problémáim voltak aztán csak úgy tudtam aludni, ha jól bepiáztam.
Mostanában viszont sok olyan dolgot tudok meg idősebb családtagoktól, h xy ezért, zx meg azért lett az, mert hát kiderült, h nem a saját gyereke az, akit annak hitt vagy, mert elvetélt.
Csak ugye ezt senki nem hirdeti magáról aztán a kívülálló mit lát?
H mert ez is neki állt inni.
Tipikus példa legjobb barátom apja, aki állandóan piázott, nem is bírtam soha, mert egy igazi se*gfejnek tartottam ezért, nem értettem miért kell innia mikor mindenük rendben van.
Aztán vagy két éve tudtam meg anyámtól, h hát azért állt neki vedelni, mert épp ez az, h dolgozott, figyelt a gyerekekre meg minden, a felesége meg úgy hálálta meg, hogy állandóan félrekefélt, csak úgy soha nem sikerült lebuktatnia.
Aztán ez végül úgy betette nála a kaput, h elkezdett inni.
Közben meg mindenki mindenféle tr*gernek gondolta, ami csak fokozta a problémát.
Minden függőség mögött áll valami. Persze nem mindenki lesz alkoholista, vagy drogos, akinek problémája van, mégis hülyeség azzal érvelni, hogy "ja, hát nekem is van bajom, mégsem iszom". Tudomásul kell venni, hogy nem mindenki olyan, mint "én", nem is mindenkinek ugyanaz a tűrőképessége, van, aki nagyobb problémákat is könnyen kezel, van, aki már a kisebbektől is összeomlik.
Másrészt semmivel nem erősebb ember az, aki például az evésbe, a munkájába, a sportba vagy bármi másba menekül és azt űzi szenvedélyesen, annak lesz a megszállottja (nem tévesztendő össze a megszállottság azzal, ha valaki szereti, amit csinál), csak éppen kevésbé káros a szenvedélye.
azért,mert alkoholzmus és egyéb függőség esetén is nagyjából penzkidobas a kényszer kezelés...mert amíg az alkoholista nem akár változni,nem is fog..és ezen meg jócskán ronthat,ha kényszerítik a letetelre...a fizikai fuggosegen viszonylag hamar túl lehet esni..a lelkin nem..meg évekkel a pia letétele után is nehéz,kell hozzá segítség...és persze tudás...aposom alkoholista,pedig 7eve nem ivott egy kortyot se...az alkoholista sosem gyógyul ki,csak tünetmentes lesz...
baromi nehéz egy olyan világban a gyógyulás útjára lépni,ahol ekkora homály van a fejekben,és ennyire elfogadott az,hogy iszol,de ha "beteg"azaz alkoholista leszel tőle,akkor elfordul tőled a világ,és hirtelen egy utolsó senkihazi leszel mindenki szemében,ahelyett,h segítséget kapnal..
Tudjátok milyen ez a hozzáállás?mintha pl. valaki allergiás lenne egy etelre és nem tudna róla előtte,elkezedeni fulladozni a szemünk láttára,de mi csak legyintenenk,hogy magának köszönheti,miért kostolta meg az adott ételt,holott mki ugyanúgy evett belőle,csak rá ilyen hatása lett...
bocsánat,hogy off lett,de néhány válasz igencsak kicsapta nálam a biztosítékot....
Most ez megint nem értem, h miért gyáva az az ember, ha mondjuk trauma éri és neki áll inni.
Én úgy oldottam meg a problémámat, h eldöntöttem, h leszarom, be kell fejezni a piálást, de ez se egy húú de jó megoldás, mert mondjuk mi van, ha meghal valakid?
Akkor nem csinálhatod ezt és igen, ettől is függ, de ezt már leírtam, h ki hogy látja, éli meg.
"Most ez megint nem értem, h miért gyáva az az ember, ha mondjuk trauma éri és neki áll inni."
Mert soha nem fogja feldolgozni normálisan, ha mindig tudatmódosított állapotban néz vele szembe. Soha nem érzi meg a csupasz fájdalmat, így meggyógyulni sem fog tudni.
Egyébként szerintem nem a gyávaság fokmérője a piálás, hanem a kényelemé. A felelősségvállalás teljes elutasítása.
"Mert soha nem fogja feldolgozni normálisan, ha mindig tudatmódosított állapotban néz vele szembe. Soha nem érzi meg a csupasz fájdalmat, így meggyógyulni sem fog tudni."
Na ez egy nagyon okos meglátás volt!
Ebben nagy igazság van:)
Részemről már ezért megérte feltenni a kérdést:D
Igen az ilyen ember gyáva.Mert van ezen kivül is megoldás persze ahhoz tenni is kellene nem a poharat emelgetni.
Ittam én is,voltam berugva minden egyes vetélésem után(5ször)mert nem tudtam másként átvészelni az első két napot.Aztán ahogy kijózanostam már ment az élet tovább,nem szoktam rá a piára pedig gondolom könnyebb lett volna.
Voltam depressziós is,lehettem volna alkoholista de én az orvost választottam a pia helyett.Könnyű volt?nem,mert nem könnyű döntés bemenni a psichiátriára 19évesen,mikor kb mindenki dilisnek néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!