Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más is megfigyelte már, hogy...

Más is megfigyelte már, hogy az emberek nagy többsége nem azért lesznek alkoholisták, mert olyan kedvük van, hanem mert áll mögötte valami?

Figyelt kérdés

Sokáig az élt bennem, h persze alkoholista, mert nem tudta buliban mennyi az elég aztán rákapott vagy mint nekem volt, h magánéleti problémáim voltak aztán csak úgy tudtam aludni, ha jól bepiáztam.

Mostanában viszont sok olyan dolgot tudok meg idősebb családtagoktól, h xy ezért, zx meg azért lett az, mert hát kiderült, h nem a saját gyereke az, akit annak hitt vagy, mert elvetélt.

Csak ugye ezt senki nem hirdeti magáról aztán a kívülálló mit lát?

H mert ez is neki állt inni.

Tipikus példa legjobb barátom apja, aki állandóan piázott, nem is bírtam soha, mert egy igazi se*gfejnek tartottam ezért, nem értettem miért kell innia mikor mindenük rendben van.

Aztán vagy két éve tudtam meg anyámtól, h hát azért állt neki vedelni, mert épp ez az, h dolgozott, figyelt a gyerekekre meg minden, a felesége meg úgy hálálta meg, hogy állandóan félrekefélt, csak úgy soha nem sikerült lebuktatnia.

Aztán ez végül úgy betette nála a kaput, h elkezdett inni.

Közben meg mindenki mindenféle tr*gernek gondolta, ami csak fokozta a problémát.

2013. jan. 3. 12:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Tudod kétféle ember van:

-A talpraesett, öntudatos, aki lerendezi a problémáit

-A gyenge jellem, aki képtelen erre mert vagy lusta, vagy agyatlan az egészhez vagy egyszerűen nincs probléma megoldó képessége vagy gyáva fellépni önmagáért így aztán inkább menekül. Piába, drogba...

A piások közül sokaknak tényleg nincs megfogható konkrét oka, miért is piál.

Én csak a saját apámból indulok ki.

Amikor anyuval megismerkedtek rá se nézett az italra. Amikor anyu hazavitte vidékre bemutatni a nagyiéknak a nagypapa vérig sértődött mert apu nem akart vele pálinkázni.

Ez pár évig így ment aztán bekerült az építőiparba a szakképzett piások közé.

Ott meg ugye nem akart kilógni a sorból pedig nyugodtan mondhatott volna nemet. A család rendben volt, volt lakás, gyerek /én/, gondoskodó, csinos feleség /anyu/jól fizető munka, szakmailag is tovább fejlődhetett volna mert eszes volt és küldték volna ingyen tanulni mérnöknek. Minden jó lehetett volna ha van benne egy kis tartás, öntudat és nem akart volna olyan r**hadtul megfelelni egy tróger társaságnak mert más oka nem volt. Beszélgettünk róla ezért tudom.

42 évesen halt bele az italba.

Ennyi.

2013. jan. 3. 12:23
 12/29 A kérdező kommentje:

Na állj, én most nem arra voltam kíváncsi, h ki mekkora szupersztár, h olyan kemény, mint a vas.

A kérdés arról szól, h az ívás mögött lelki okok állnak vagy sem.

Elhiszem, h ti cipelitek a világ gondjait pia nélkül, de mondom nem erre vagyok kíváncsi.

2013. jan. 3. 12:24
 13/29 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább gyenge jellemű emberek,akik nehezen tudnak szembe nézni a minden napok problémáival!úgyanúgy,mint a drogosok, és stb.
2013. jan. 3. 12:25
 14/29 anonim válasza:
A pszichológia szerint ugye ez függőség. És amikor azt mondja egy alkohol beteg, hogy nem vagyok én annyira rossz, ha valaki velem van,vagyis nincs lehagyva, az azért van, mert a nő vagy férfi aki a társa, az meg társfüggő. Mert aki igazán változásra vágyik az meg is teszi a lépéseket ez irányba.
2013. jan. 3. 12:27
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem,hha az alkoholizmus betegség és az illetőnek nincs betegségtudata akkor miért szüntették meg a kényszergyógykezelést? Inkább elnézzük hogy hogy terrorizál/ver szét/ tesz tönkre egész családokat (akár megnyomorít, beteggé tesz másokat) arra hivatkozva h szegény beteg....
2013. jan. 3. 12:35
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól hogy az ember élete kisiklik vagy valami rossz történik vele, még nem ok arra hogy alkoholista legyen. Főleg ha már családja, gyermekei is vannak. Az alkoholizmus nem más mint egy nagy adag önzőség az alkoholista részéről. Mondhat okokat miért iszik, de arra nem képes hogy lássa a lányai vagy fiai vagy a felesége vagy a férje akik mind szerették tönkre mennek az ő alkoholizmusa miatt..

A történetek amiket te is írtál ( asszony félre kefél stb) ezek mind egy jó ürügy az alkoholistáknak. Ezzel az erővel minden ember alkoholista lehetne.

Én úgy vagyok vele, hogy az aki a problémákat alkohollal próbálja megoldani, az egy gyenge, önző jelentéktelen ember..

Mielőtt még lepontoznátok: Tudom milyen élni egy alkoholista mellett. Anyám alkoholista volt, és nem érdekelte sem a lányai, sem a szerető férje..

Jó magam is felnőttként tragédiák sorozata ért, mégsem nyúltam a pia után..

2013. jan. 3. 12:40
 17/29 anonim ***** válasza:
Az alkoholistának az alkohol a módszere a problémák szőnyeg alá való söprésének. Az ivás semmit nem old meg, csak egyfajta menekülési mód a valóságból. Meddig? Amíg ki nem józanodik. És így be is zárult az ördögi kör..
2013. jan. 3. 12:44
 18/29 A kérdező kommentje:

Nem értitek mire gondolok vagy én nem értem miről beszéltek.

Most itt nem arról van szó(legalábbis nekem ez jön le az írásotokból), h valaki totál oda van a piáért és akkor alig várja, hogy igyon és keresi a problémát, h ráfoghassa.

Nekem, amit írtok, ez jön le.

Hanem, h soha nem ivott vagy csak mértékkel, de ahogy bejön a baj csak így képes elviselni a fájdalmat/dühöt.

2013. jan. 3. 12:45
 19/29 anonim ***** válasza:

A kérdésedre válaszolva, hogy áll-e valami ok hogy valaki alkoholista legyen,

A válasz:

Nem áll ott semmi ok, de minden alkoholista képes okokat gyártani. Ilyen egyszerű az egész. Lehet mondani hogy gyenge , önző,buta, lusta ember az aki alkoholista hiszen apia semmit nem old meg, sőt ront a helyzeten. De hogy lelki okok lennének hogy igyon valaki??? Nem igazán. Ahogy ahhoz sem kellenek lelki okok hogy valaki cigizik vagy drogozik vagy lóversenyre jár. Pusztán csak rászokott, függősség lett belőle, és képtelen abbahagyni..

2013. jan. 3. 12:45
 20/29 anonim válasza:
19-es azért amikor rászoksz valamire azzal pótolsz is valamit amúgy, tehát van valami alapja a lelki dolognak is. vagyis egy valami nincs kielégítve ami számítana, és akkor keresel valamit, ami helyettesíti. ez tény amúgy nem csak én találtam ki.
2013. jan. 3. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!