Utálom magamat. Depressziós vagyok?
Szia,
elég valószínű, hogy depressziós vagy, és ilyen családi körülmények között ezt nem is csodálom. Ha van rá lehetőséged, fordulj szakemberhez, pl. pszichológushoz, vagy például itt találhatsz pszichoterápiát, és van egy leírás is a depresszió tüneteiről és kezeléséről: www.pszichoterapiasosztaly.hu/
Ha nem tudsz ezekre elmenni, mert pl vidéki vagy, akkor még mindig próbálkozhatsz egy pár dologgal: van a Remotiv nevű gyógynövényes kapszula, recept nélkül kapható patikában, és jól csökkenti a depressziót (nem rögtön, a szedés elkezdésétől számított kb 2 hét, mire elkezd használni). A sportolás is egy csomó kutatási eredmény szerint csökkenti a depressziót, ha nem szeretsz emberek közé menni vagy az utcán futni, akkor is lehet otthon dvd-re, az is használ, heti legalább kétszer. Nekem, amikor középiskolás voltam és nagyon sokat szomorkodtam a hülye családom miatt, akkor tök sokat segített a naplóírás, én még nem blogot írtam, hanem füzetbe, de lehet, hogy mindkettő jó. Az, hogy leírtam az érzéseimet, segített átgondolni a dolgokat.
Ne felejtsd el, hogy ez a mostani ez csak egy szakasz az életedben, egy nehéz rész, de az élet az olyan, hogy van nehéz rész, meg vidámabb, aztán megint nehéz, aztán megint vidámabb stb. Egyszer nyilván el fogsz kerülni a szülői házból és lesz saját családod, és a fájdalmas emlékeid miatt még sokkal megértőbb leszel az elesett emberekkel, mint mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!