Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az emberek többsége miért nem...

Az emberek többsége miért nem szereti meghallgatni a másik felet? Ez valami önzőség?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem,hogy az emberek többsége szeret itélkezni és véleményt mondani a másik félről ,meg csak úgy beolvasni kiosztani stb.,meg másokról véleményt mondani anélkül,hogy meghallgatnák a másik fél verzióját és álláspontját.Párkapcsolatokról is hallottam már ,meg régen én is megtapasztaltam mikor a ,,kedves" odabökte nekem turbó gyorsasággal,hogy ez meg az nem tetszik bennem és változtassak de ő nem fogad el semmi kritikát véleményt és egyenesen dührohamot kap ha mondunk neki valamit vagy közli ezt most ne beszéljük meg és ez megy hetekig és hónapokig.Ebből következik a kapcsolatok ellaposodása ,mert ugye hosszú távon nem életképes ilyen kapcsi és következmény még az emberek háta mögött történő kibeszélés ami megint nem tetszik senkinek, meg jön a hiszti,hogy ,,miért nem a szemembe mondja". Remélem érthető voltam.Mi az ami működik?
2012. dec. 30. 15:11
 1/5 A kérdező kommentje:
Szerintem sok ember járt már hasonló cipőbe.
2012. dec. 30. 15:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt gyakran lehet tapasztalniSzerintem is ez egyfajta önzőség. Csak az a fontos, hogy kiadja magából a mondókáját.

Másik oldalról ez neki jót tesz a feszültségei kieresztésének. Így ez bocsánatos lehet.

2012. dec. 30. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez szint szerintem inkább már egyfajta torz személyiségre vall, mondhatnám klinikai eset. Az hagyján, hogy senki se örül ha nagyon szembesítik a hibáival, de hogy az illető dührohamot kapjon, meg ne merje a másik egy szóval se becsmérelni őt, mert "odavág", vagy hetekig, hónapokig lapul, az már nem normális.
2012. dec. 30. 23:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Végül is nézőpont kérdése.
2012. dec. 30. 23:53
 5/5 anonim válasza:
Az emberek többségének másik felét kéne meghallgatnod. A világ szar, és problémák mindig lesznek. Én ezt úgy oldottam meg, hogy az emberek nagy része (aki valószinüleg nem is ismer eléggé) az nem hogy ne ítélkezzen meg magyarázzon, ők el se kezdjék. Akit általában nemárt meghallgatni az az emberek másik, sokkal kissebb része, akit tartok annyira intelligensnek, és jóllátónak, őket hívom barátoknak, családnak. Amúgy a "kedves" exed ha ilyen, akkor jobban is jártál így. Olyannal kell lenni aki többnyire elfogad annak amilyen vagy.
2012. dec. 31. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!