Aki pszichológushoz jár (a drogos, alkoholista és sokkos eseteket leszámítva) vagy különféle címkéket aggat magára mentális betegségekkel, az miért nem veszi észre a következő dolgot?
ma 18:18
Akkor a kérdés nem hozzád szól. Azokhoz szól, akik azzal vágják ki magukat minden helyzetből, hogy xy mentális betegséggel küzdenek és nem vállalnak felelősséget önmagukért.
Az ilyen ember szerintem nem jár pszichológushoz. Hisz ha nem akar rajta változtatni, akkor minek? Ha meg nincs is semmi bajuk, akkor sokáig nem is fognak velük foglalkozni.
Akkor tulajdonképpen az olyanokra gondolsz, akik olvastak egy cikket és nagyon remélik, hogy személyiségzavarosak, mert minden pont illik rájuk?
Kérdező ! :) én szívesen beszélgetnék veled mert tetszik az észjárásod , és a kifejezőkészséged,ha mondhatom így. Amit feszegetsz amugy már inkább a pszicholfilozófia tárgykörét képzi :D (uh ha gondolod írj priv eszemecsre céljából.)
noshát ,én mint sokat megélt emberke.. megtoldanám egy saját gondolattal az olvasottakat. elmerengtem azon hogy bizony mégiscsak ennek a fogyasztói társadalom végterméke a sok pszichológiai -páciens.És ilyen értelemben a sok pszichológus. Egyetértek abban -ha nem sikerül érdemben elmozdulni egy 'szakemberrel' akkor az uu a dependens magatartást erősíti. ((józanésszel a pszicológusnak nem érdeke h megoldja a problémát a 'beteg' mert neki addig van munkája, szóval inkább porhintés és léleksimogatás van -TISZELET a kivételnek.)) Magának a jelenség az oka szerintem h egyre nagyobb a kielégíthetetlen vágyak -és a magnemélt szeret igény közötti szakadék. Mindamellett
Sokféle irányba elvihető ez a gondolatmenet, érdekes a felvetés, szerintem jó h kíírtad.
Üdv.
ma 20:20
Ez így igaz. Ugyan ez érvényes az orvosokra is. Érdemes elgondolkodni a következőn: Régen Kínában az orvosokat tartották. Volt egy bizonyos orvos aki felelt az adott személy egészségéért és akkor kapott fizetést, ha az ember egészséges maradt.
Normális ide vagy oda, utálom, hogy állandóan fulladok, úgy érzem félre ver a szívem, tömeben reszketek, fogyok, hiába próbálok enni és 5 perc állás után úgy érzem összeesem, ezen kívül mostanság hallucinálok (hangot és embereket is) állandóan félek és legszivesebben aludnék.
Egy pánikbeteg.
ma 22:04
Te vagy az akinek szüksége van a kezelésekre, a leírtak alapján...
Kérdező, én komolyan nem értem kiket szólítasz meg, akik "nem problémákkal" járnak. Hisz mindenki aki a saját példáján érvel, az a kivétel.
Komolyan kíváncsi lennék, mert szerintem nálunk egyáltalán nincs akkora kultúrája a pszichológushoz rohangálásnak (meg anyagi keret rá..), hogy bárki fals baromsággal megtegye. Aki mentális problémával takarózik, azt szerintem max. a körzeti pszichiáter láthatta, vagy még az sem. Egy valódi pszichoterápia teljesen más tészta, és ott nem is foglalkoznak problémamentes, unatkozó személyekkel. Egyszerűen elküldik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!