Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sok nyugtató okozhat bajt?...

Sok nyugtató okozhat bajt? (Olvasd el lent! )

Figyelt kérdés

Szeretném kipihenni magam (mert nagyon szorongok mostanában), ezért arra gondoltam beveszek egyszerre több nyugtatót. (Depresszióra szedek antidepresszánst (3x1-et) és Rivotrilt amitől este jobban alszom.) Ha nem egy hanem pl. három db 0.5-ös Rivotrilt vennék be attól sikerülne átaludnom a nap nagy részét vagy inkább csak ártana? Mennyi az a mennyiség ami nem okoz bajt? Én csak aludni szeretnék, nem meghalni. /45kg-os lány vagyok, ha ez az info számít.../

köszi a segítséget

2012. dec. 22. 10:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Az jó, ha nem akarsz meghalni, de épeszű, felelősséggel gondolkodó ember nem fog neked mennyiséget írni, mert mi van, ha mégis. A vázolt megoldás nem oldja meg a gondjaidat, de ártalmas az egészségedre. Ha Dr.Zacher Gábort kérdezné, ő egyáltalán nem adna semmilyen nyugtatót. A szorongás okát kell megszüntetni, s nem mérgekkel elnyomni.
2012. dec. 22. 10:10
 2/14 mpecsa ***** válasza:

Ezt az orvosoddal kellene megbeszélned, ő ebben a szakértő.

Itt senki sem tudja megmondani, hogy neked mennyi a veszélyes dózis. De gondolom nem véletlen, hogy ezt az adagot javasolta a doki.

Ha lánynak nevezed magad, gondolom még elég fiatal vagy, nem biztos, hogy a gyógyszerdózis emelésén kellene gondolkodnod.

Bár nem tudom mi a problémád, és remélem hamarosan jobb szelek fújnak majd, de ha átalszod a nap nagy részét az biztosan nem fogja megoldani.

Nekem is volt nehezebb időszakom, kinek ne lenne, de én a sporthoz és a tai chi-hoz fordultam. Nem kellett nyugtató.

Konkrétan a kérdésre: igen okozhat bajt ! Olvasd el a mellékhatások listáját, hozzászokhatsz, sőt valamilyen szintű függőség is jelentkezhet. Nem azt mondom, hogy narkós leszel, de van ismerősöm, aki nem tud meglenni a nyugtatója nélkül.

A legjobbakat kívánom Neked.

2012. dec. 22. 10:21
 3/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Nem akarok hülyeséget csinálni csak kikészültem, hogy mindenki karácsonyozni fog én meg egyedül leszek, a családom le se sz.ar.

Az orvosommal csak annyi a kapcsolatom, hogy felírja a havi gyógyszeradagomat(azt mondja, a TB a pszichoterápiát nem támogatja, szal oldjam meg magam a problémáim. Fizetős jó pszichiáterre nincs pénzem). Nem tudnám most megkérdezni tőle, eleve most a hülye ünnepek miatt csak 2 hónap múlva mehetek megint felíratni a gyógyszereket.

2012. dec. 22. 11:29
 4/14 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy most le fognak engem szólni ezért, de én is szoktam úgy érezni magam néha, ahogy te, rám tör, hogy meghalni nem akarok, de egy kis időre ki akarok kapcsolni mindent és csak aludni... olyankor 3-4-5 rivotrilt vagy xanaxot veszek be, ami éppen van, és tényleg át tudok tőle aludni egy napot, vagy legalább egy felet. Amúgy meg nagyon ritkán csinálom, és így semmi bajom nem lesz tőle. De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, szerintem 3 rivotriltól senkinek nem lehet baja, valaki napi szinten többet szed, igaz, neki fokozatosan emelték az adagokat, de akkor is...
2012. dec. 22. 17:16
 5/14 anonim ***** válasza:
nekem egy-kettő tökéletesen elég ahhoz, hogy magába szippantson az ágy. és én is akkor nagyon nagyon jól ki pihenem magam. szerintem sem árt, ha csak néha (havonta egyszer kétszer) csinálja az ember. a stressz, és az idegkimerültség károsabb mint két rivotril. csak vigyázz hogy rá ne kapj! ha ezt a gyógyszert már valakinek felírták, az onnantól fogva felel magáért! tehát te is magadért felelsz, hogy mit csinálsz, mennyit veszel be belőle. de ha nem vagy rászokva, akkor kettő 0,5-ös ki kell hogy üssön egy jó nagy alvásra. nekem nem kell több. Ha mondjuk hajnalban arra kelek, hogy szorongok, akkor csak egy felet szoktam bevenni, és úgy vissza alszom, hogy akkor rendszerint elkések munkából, mert egyszerűen nem bírok felkelni (féltől!) szóval semmiképp nem kell kettőnél több egy jó alváshoz, hogy kipihenje magát az ember a stresszből.
2012. dec. 22. 20:05
 6/14 anonim ***** válasza:
és egyébként támogatja a tb a pszichoterápiás kezelést. bár szerencse is kell hozzá. de ha nagyon akarod, be tudod magadat könyörögni, járj utána.
2012. dec. 22. 20:07
 7/14 anonim ***** válasza:
Szerintem magadtól ne emeld fel az adagot! Inkább próbálkozz Valeriána relax, vagy citromfű bevételével. Ha nem tudsz aludni, akkor éjjel vegyél be egy gyógynövényes tablettát, ez fog segíteni.
2012. dec. 22. 21:44
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Megkérdeztem és a doktornő mondta, hogy nem támogatja a TB. FElnőtt korú vagyok nem gyerek sajnos. Nálam ha beveszek kettőt akkor csak annyia hatása, hogy egész másnap nyomott vagyok. Nem tudom mi legyen majd még meglátom.

2012. dec. 23. 11:40
 9/14 anonim ***** válasza:
hát ez hülyeség!!! én nem vagyok gyerek, és mégis járok pszichiáterhez, és ingyen voltam pszichoterápiás kezelésen szanatóriumban Tündérhegyen. Szombatonként van felvétel, és teljesen ingyen van. Férjem pedig jár államilag támogatott pszichológushoz kezelésre már több mint egy éve, bár valahol szerencséje volt, hogy elvállalták, de nem kellett sokat könyörögnünk. Hol laksz? Mert pest megyei kezelést tudok mondani. Vidéken nem tudom mi a helyzet, de megyei szinten ott is kell hogy legyen pszichológus ingyen.
2012. dec. 23. 13:57
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pesti...
2012. dec. 23. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!