Miért van ez a hangulatingadozás?
Figyelt kérdés
Igen, 15 éves vagyok..tinédzser. Ilyenkor előfordul, hogy az ember néha nagyon boldog, néha elkeseredik. Viszont az elmúlt időben ez nálam rendkívül szélsőséges. Vagy hihetetlenül boldog vagyok, vagy felemészt a keserűség és a bánat. Nem tudom reálisan átlátni, hogy a dolgok, amelyeken stresszelem magam, valóban ennyire kétségbeejtőek-e. Más folyton azt mondja, hogy túlreagálom a dolgokat és jelentéktelen dolgokon rágódom. Születésem óta rendkívül érzékeny vagyok, de úgy érzem, ez már meghaladja a normál határt. Néha szárnyalni tudnék, annyira boldog vagyok, aztán elmúlik, de úgy, hogy nem történik semmi rossz és teljesen magamba fordulok, ideges leszek, remeg a kezem, összerándul a gyomrom. Ezt már nem bírom elviselni, nem tudom élvezni az életet, mint más tizenéves. Nem szívesen találkozom barátokkal, mert hihetetlenül könnyen ideges leszek, ha érzem, hogy egy kicsit is hanyagolnak. Már megpróbáltam lazább lenni, de nem sikerül hosszútávon. Nem megy. Az emberek vagy azt látják rajtam, hogy pörgök, nevetek, viccelődöm vagy hogy teljesen magamba fordulok és ideges vagyok. Ez mitől lehet? Tanácsokat kérnék2009. aug. 23. 17:41
1/5 anonim válasza:
Hát hogy mitől? A hormonjaid miatt. (Kémiai anyagok a szervezetben, amiknek az érzelmeinket és érzéseinket köszönhetjük.) Egy tizenéves testében nyüzsögnek... de nyugi, ez el fog múlni, csillapodni fog. Ha ennyire zavar, vagy úgy érzed érzékenységed túllépett a normális kereteken, kersd meg és beszélgess erről a sulid pszichológusával. Ő az akinek kötelessége hogy meghallgasson. Ingyenes és minden iskolában kell legyen egy belőle! Kérdezd meg az ofődet vagy azt a tanárt akiben megbízol, hogy kit kell keresned, hogy hívják és nyugodtan keresd meg.Jogod van hozzá. Ő segíteni fog. Ha valami miatt mégsem segít, vagy nem találod szimpinek,a városodban kell legyen családsegítő szolgálat ahol megintcsak ingyenesen kell hogy meghallgassanak és segítsenek.(ingyenes pszichológus) A sulidban erről is bátran kérdezhetsz a felnőttektől, tudniuk kell hol találod az illetőt.Remélem segítettem. Üdv.
2/5 anonim válasza:
Belőled is nagy művész lesz szerintem, ha egyszer ilyen érzelmeid vannak.
Kérdezz meg egy szakembert, ahogy az előző is javasolta, és onnan tovább tudsz indulni. Ha később is gond lesz ez, és nem múlik el, akkor tenni kell ellene. Én szívesen adok tanácsot, ha kell. :)
"Más folyton azt mondja, hogy túlreagálom a dolgokat és jelentéktelen dolgokon rágódom. " Általában érdemes hallgatni a többiekre, mert sokszor jól átlátják a dolgokat. :)
3/5 anonim válasza:
énis ugyanennyi idős vagyok és pontosan szó szerint ugyanez a bajom... nekem azt mondták hogy hormonok dehát kituggya...
4/5 anonim válasza:
Ezzel én is így vagyok...annyira szörnyű! A ma délutánom is katasztrófa volt...=(
Pedig tegnap délután még szárnyaltam a boldogságtól...
14/L
5/5 anonim válasza:
Éééés velem is ez van, pedig 1 évig semmi ilyen nem volt, most 16 vagyok, és megint..=/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!