Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sürgősen segítségre lenne...

Sürgősen segítségre lenne szükségem, mit javasoltok? (lent)

Figyelt kérdés

'5 éves lány vagyok. Alvászavarral küszködöm, ugye rémálmok, 12 óra alvás meg ilyenek. Súlyos depressziót diagnosztizál nálam a pszichiáterem, ezért magántanuló vagyok. Szociális fóbiám van, a külvilágot teljesen elzárom magamtól, még az udvarra sem megyek ki, nem hogy az utcára. Már több hete csak itt bent gubbasztok.

Kiskoromban mindig azt hittem, hogy különleges vagyok, nagy álmaim voltak.. Mostanra már minden romba dőlt. Az életem, az álmaim és én is.

Utálom azt az embert, aki velem szembe néz a tükörbe, nem csak belsőleg hanem külsőleg is. Éheztetem magam, csak nagyon keveset eszek, és azt is kihánytatom magamból. Azt hiszem ez bulímia.. Mivel megutáltam magamat, mikor bekattan az agyam, fogok egy ollót és a csuklómat vagdosom.

Amikro ezeket csinálom, mintha nem én lennék. Felvállalom, hogy problémám van és segítséget akarok kapni, mert tönkre fog menni az életem és nem lesz belőlem senki.

A pszichiáterhez 3 havonta tudok csak menni, mert nem tud sűrűbben fogadni magán pszichológusra pedig nem hisze hogy lenne pénzünk..

Mit csináljak?

Köszönöm!

2012. dec. 19. 16:15
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Az máris egy pozitív hozzáállás, hogy szeretnél küzdeni és segítséget kérni. Csakis szakemberre hallgass és akármennyire is nehéz (ha te másképpen is gondolod) hidd el, amit a segítő emberek mondanak. Jelen pillanatban az a helyzet hogy többnyire te gondolkodsz rosszul. A depresszióba mind belefér amit írtál és hidd el nagyon sokan átestek ezen, nem vagy egyedül, nem szabad a végletekig elkeseredni.

A gyógyszeres terápia mellett el kell menned pszichológushoz is, sokat tud segíteni. Nem tudom hol laksz, de az lenne a legjobb megoldás, ha a pszichiáterrel egyeztetve vagy kórházba mennél (ez nem zárt osztály, csupán pszichiátriai osztály). Ott beállítják a gyógyszeredet és hetente többször mehetsz csoportos és egyéni pszichoterápiára is (pszichológushoz).

Ha a pszichiáter nem hajlandó erre (már hogy beutaljon), akkor legyen erő benned és hívj mentőt, amikor úgy érzed nem bírod tovább és persze még addig mindenképpen bírd ki, amíg odaérnek. Ők a kórházba fognak bevinni. Nem kell félni, tartani semmitől, mint mondtam sokan átestek már ezen, a kórházakban általában külön gyermek, vagy fiataloknak fenntartott kürterem is van, szóval még barátot is szerezhetsz magadnak.

Én nem vagyok pszichológus, de hidd el, nincs olyan ok, amiért meg kellene halni, vagy kárt kellene tenni magadban. Nem tudom mi motiválna erre és nincs is hozzá semmi közöm. De:

1. Fogadd el saját magad

2. Ne érdekeljen mások bántó véleménye, vagy bánásmódja.

Tudom nehéz, de erre van a pszichológus, szóval kitartás!

Ja és van TB által finanszírozott pszichológus a legtöbb pszichiátriai szakrendelésen (ha nálatok nincs akkor irány olyan helyre ahol van). De ha nagy a baj, akkor hívj, vagy hívass mentőt és 10 perc alatt ott a segítség.

2012. dec. 19. 16:35
 2/4 tetris ***** válasza:
Ha van az iskoládban iskolapszichológus, akkor ő tudna abban segíteni, hogy hova fordulhatsz. A három havi pszichiáteres kezelés nulla. Nem ér, és nem használ semmit. A te esetedben ennél sűrűbb kezelésre lenne szerintem szükség.
2012. dec. 19. 16:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Kaptam gyógyszereket, Xanaxot meg Rexetint, de nagyon kiüt, és én már egyszer végig csináltam, hogy állandóan nyugtatózok és sikerült leállnom, habár az nem volt valami erős.

Megbeszélem a szüleimmel ezt a befekvős dolgot, és keresünk a közelben egy helyet, ahol ilyen van.

Vagy ha valaki tud bárhol az országban olyan helyet ahol tényleg nagyon jól bánnak a betegekkel és nem csak teljesen benyugtatózzák őket, akkor nagyon megköszönném ha szólna:)

2012. dec. 19. 16:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem az lenne a legjobb, ha a problémák eredetét próbálnád megkeresni...Lelki harmónia, ilyesmik fontos dolgok :) És ehhez nem kell feltétlenül pszichiáter, ilyen jellegű segítséget kérhetsz angyalkártyástól, bármilyen energiás rendszerben tanítótól (reiki, **, Univerzális Energia). Hosszú távon pedig lényegesen többre mész, mint a gyógyszerekkel. Ennyi idősen ne add fel! Keresd meg önmagad, keresd meg a helyes utadat. És ha ráálltál, a többi gond el fog kopni :) Hiszen mindenki fontos. Okkal vagy itt, nem "idecsöppentél". Kicsit spirituálisan is keresgélj. Meditálj, stb. És keress fel egy mestert a fenti iskolák oktatói közül. Nem tudom hol élsz, de ha írsz egy privátot, tudok benne segíteni, hogy a lakhelyed közelében kit kereshetsz fel. Ezek az emberek (aki ér is valamit, és elkötelezett) ingyen is fog veled foglalkozni. Sok sikert, és ne add fel :)

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2012. dec. 19. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!