Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Önvagdosás. Vélemények?

Önvagdosás. Vélemények?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem normális, de újra elkezdtem karcolgatni a kezemet. nem vagdosom magamat késsel, de pár napig halványan még így is meglátszik. Így tudom levezetni a feszültséget. Főleg amikor nagyon összegyűlik. Vélemények? Tanácsok? 16/L

2012. dec. 13. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Én inkább futok vagy felülésezek míg bírom, ugyanúgy levezetem a feszültséget, és még jót is tettem magammal..
2012. dec. 13. 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
28%
Szívj el egy szál cigit, csak vigyázz, hogy ne szokj rá. Nekem ez segít stresszes időszakokban. Ez is káros, de legalább ezt kívülről nem látják. Legjobb feszültséglevezető tényleg a sport lenne.
2012. dec. 13. 20:27
 3/4 anonim ***** válasza:
A te korodban én is csináltam,most le lehet pontozni... nem egészséges,nem is szép. Nekem a sport nem valt be,sem a cigi.Néha kajálok helyette de az sem jó mert nem akarok viziló lenni. Néha még most is csinálom és ismerek 30as embert is,aki igen. Szóval megoldást nem tudok rá...
2012. dec. 13. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne azért ne csináld mert nem szép. Azért ne csináld mert van magadban annyi tisztelet önmagad felé, hogy ezt a balhét nem magadon kell leverned.

Vedd észre, hogy mikor érsz el ahhoz a ponthoz, amikor már kezd sok lenni, és akkor csinálj valami tök mást. Eleve ne engedd magad eljutni addig, hogy ott legyen az a kés a kezedben.

Ez az elterelő hadművelet lehet bármi, ami kihoz a negatív spirálból. Cigi, forró fürdő, hangos zene, futás, maszturbáció, lövöldözős játék, ugrókötelezés...bármi. Kíséletezd ki, mi az ami a legjobban beválik. Ne legyél túl szigorú önmagaddal, nem fog elsőre menni, ha fokozódik a stressz, visszacsúszhatsz bármikor. De tudd, hogy hogyan tudod megállítani.

Az írásodból úgy tűnik, hogy egyszer már abbahagytad. Mégegyszer is menni fog.

Mindenképpen keress szakembert, és beszélj róla a környeztednek, amennyiben megértőek.

2012. dec. 14. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!