Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Veszélyes vagyok (magamra nézve)?

Veszélyes vagyok (magamra nézve)?

Figyelt kérdés
Sokat foglalkoztat mostanában az öngyilkosság, már mindennap gondolok rá, régebben is eszembe jutott egyszer-kétszer, de most fokozódott bennem ez az érzés. Sok problémám van, már jó ideje, és kezdem unni ezt az életnek nevezett valamit. 22/L
2012. dec. 9. 14:59
 1/3 anonim válasza:
100%
Akkor gondolj arra hogy jobb a hideg föld alatt ahol a kukacok megeszik szép lassan a földi maradványaidat többet nem lehet már részed semmi jóban. Az élethez hozzátartozik a fájdalom is én is ilyen helyzetben vagyok most csak azért mert vannak problémáid nem kell eldobni az életedet. Mindenkinek vannak problémái és hidd el vannak a tiédnél sokkal borzasztóbbak is. Van akinek kéz meg láb nélkül kell élnie nyomorékan és mégis harcol az életért mert csak egy életed van. Eldobhatod de akkor már esély sem lesz rá hogy jó történjen veled vagy hogy egyáltalán bármi történjen veled. Megszűnsz létezni.
2012. dec. 9. 15:12
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Igazad van abból a szempontból, hogy bármelyik nap megváltozhat az életünk, és nagyon sokáig hittem is ebben. De már nem, vagyis nem arról van szó hogy nem hiszem, mert ez tény, hanem hogy meguntam a várakozást a pillanatra.

Mert nem arról van szó, hogy jaj de rossz nekem már 3 hónapja, hanem több év van mögöttem úgy, hogy nem igazán találom a helyem, és várok a változásra, úgy érzem hogy teszem is érte, de nem jön.

És nem érzem magam boldognak, maximum pár perc erejéig valami miatt, de azért én azt gondolom ez hosszútávon nem működik, vagyis nekem nem megy így. Mert mondhatják, hogy mindenben meg kell találni a boldogságot, ez rendben van, de most lehet boldoggá tesz, ha odafut hozzám egy kutya, lehajolok, megsimogatom, szuper, de ez volt kb 1 perc, aztán ennyi. Lehet túl sokat kérek, és be kellene érnem az apró örömökkel, de ezek az egy percre boldog voltam mondjuk 3 nap alatt, hát.. nem tudom. És nem milliókra lenne szükségem a boldogsághoz, meg kacsalábon forgó palotára palotára, tehát nem ilyenekben gondolkozom.

Na mindegy, ez van, majd lesz jobb is (de most ezt leírtam, de igazábó már nem hiszem, vagyis nem úgy kelek fel, mert ja, rájöttem hogy ebben már nem tudok hinni, ahhoz túl sok idő telt már el) és ilyenkor arra is gondolok hogy valójában ezekkel a gondolatokkal saját magam is becsapom, és becsapva is érzem magam.

2012. dec. 9. 16:40
 3/3 poet1 ***** válasza:
Nem tudom mennyi idős vagy,de ha megengeded leírom a 26 évem alatt átélt rosszakat,és hogy mit érzek ma. Tehát kiskoromban sérvel műtöttek,majdnem meghaltam,93ban két hónapig dizentériával voltam kórházban,17 évesen kaptam egy halálos betegséget, anyám többször kidobott,sosem volt barátom vagy baratnőm,többször majdnem megöltek, 4 idegösszeomlásom volt, kezeltek skizóval,heti 90 órát melózok monotonon,jelenleg 3 betegségem van, mindenért mindig én vagyok a bűnös, alig pihenek napi 4-6 órát,állandóan zaklatnak. Pedig jól nézek ki és jól dolgozok. Sorolhatnám még,de mindezeken túl tudtam lépni és boldog vagyok,mert erős a lekem, ugyhogy ha én így vagyok,te se add fel,hanem kezdj másoknak segíteni ahogy én és légy hálár amid van azért!
2012. dec. 13. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!