Sajnos vissza szoktam a cigire. Nem vagyok rá büszke, és haragszom is magamra. Csak így ha szoptatom a babámat Őrá mennyire "veszélyes"?
Ezt találtam neked, én nagyon gyorsan eldobnám! Nehogy már a cigi erősebb legyen, mint te!!!!
" A dohányzó anya anyateje bizony jelenős mennyiségben tartalmazhat nikotint (függ az elszívott mennyiségtől). A nikotin sejtméreg és szűkíti az ereket. Mindezek következtében rontja a fejlődő csecsemő szöveteinek (pl. agy!) oxigen ellátottságát, egészséges szaporodását, fejlődését. Ezért gyakrabban alakulnak ki ezeknél a csecsemőknél idegrendszeri és viselkedési zavarok, a szellemi fejlődés, a beszédfejlődés zavara, akár alacsonyabb intelligencia hányados, tanulási zavar a későbbiekben. Az idegrendszeri zavar részeként akár ébredési zavar is jelentkezhet a korai csecsemőkorban (3-6 hó), amely a hirtelen csecsemőhalál veszélyét növeli. Ez utóbbit fokozza ezen csecsemők un. passzív dohányzása is,( amely főleg a téli időszakban nehezen kiküszöbölhető), mivel az a füst belégzése miatt a baba légútjainak krónikus gyulladása alakul ki. A dohányzó környezetben nőtt kisgyermekek közt jóval több a komoly tüneteket mutató légúti allergiás is. Kisbabája érdekében ne nyúljon a cigarettához a szoptatás ideje alatt semmiképp sem, de lehetőleg utána se tegye őt passzív dohányossá."
Veszélyesebb, mint a terhesség alatt.
A terhesség alatt a méhlepény szűrte a babához jutó anyagokat, szoptatásnál nem szűri semmi.
Nem vagyok habzó szájú dohányzásellenző,de amikor látom,h anyuka cigivel a szájában tologat egy pár hetes babát,vagy fogja a kezében a picit és az arcába pöfékel,szívesen kiverném a szájából.Tudom,h nagy úr a nikotinéhség,de talán a baba kedvéért kicsit korlátok közé lehetne rázni.
Szoptatás alatt viszont tilos dohányozni,mert gondolom nem akarsz rosszat a babádnak.
Ha már nem szoptatod akkor nincs bibi,ha szoptatnád és mellé szívnál lenne,az egyik válaszoló helyesen megválaszolta,nem szűr semmi,így a baba egyenesen nagy adagban kapja a nikotint,ami azért valljuk be elég kellemetlen és egészságtelen.
Midnenképp kint dohányozz,de ha a baba kint van akkor ne mellette,kimutatták,hogy a passzív dohányosok tüdeje 18 évese korukra dettó olyan mint egy erős dohányosé,szóval ne nagyon szívj mellette,legalább te ne mérgezd/öld ezzel folyamatosan,kap szegény máshonnan eleget::S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!