Pici korom óta rettegek a kígyóktól. Előfordul, hogy álmomban is megjelenik ez. Ez problémát jelent?
Nem tudom, honnan ered ez a kígyóktól való félelmem. Lehet ezt tudni valahonnan? Nem emlékszem semmilyen esetre. Csak úgy egyszerűen féltem.
Egy hirtelen bemutatott kép vagy film kígyókról is eléggé meg tud ijeszteni.
Időnként álmaimban is megjelennek. Ilyenkor kellemetlenül érzem magam. Meg érzem a félelmet. De úgy nincs semmi testi reakcióm (úgy értem nem vizelek ágyba se semmi ilyesmi).
Ez a fóbia nem okoz nehézséget a mindennapjaimban. Inkább csak érdeklődésből tettem fel a kérdést. Régóta megvan ez a félelmem. Kellene foglalkoznom a leküzdésével? Ez valami kóros elváltozás lehet? Vagy természetes és másoknak is van? Milyen gyakori? Van valami közös a kígyófóbiásokban, hogy ennyire félnek?
Teljesen különbözik az emberi testfelépítéstől a kígyóké, szerintem ezért félnek tőle sokan. És mert ritkán látnak, élőben szinte sose, és rengeteg tévhit kering róluk, mint például, hogy nyálkásak, ezért sokan undorodnak tőlük.
Na meg persze, sokan hiszik, hogy mérgesek, meg miegyéb, pedig a környéken nem nagyon találkozni ilyennel.
Szerintem mindenkinek van legalább egy megmagyarázhatatlan fóbiája, én a csillároktól, léggömböktől rettegtem, szerencsére ez egyre kevésbé van jelen. De attól még mindig félek, hogy éjszaka felébredek, és hánynom kell, kiskoromban sokat hánytam így, hogy arra ébredtem, rosszul vagyok, és azóta rettegek. De a csillár-fóbiámnak annyi alapja volt, hogy mindig is rémálmaim voltak tőle :D
Aztán lassacskán megnőttem, és rájöttem, nem bánt, de azért a sötétben még mindig nem szívesen megyek el alatta.
Amíg nem lép ki az álmodból, addig nem. :-)
Nyugi, vannak még így pár millióan, ez az emberiség közös ősi félelme, nem véletlenül került bele az Ádám és Éva történetbe és nem véletlenül fontos szereplő a Harry Potterben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!