Anorexiás vagyok, vagy ez a kezdet?
14 éves leszek, és K*RVA kövér! Legalábbis szerintem. 175 cm vagyok és 53 kg. Nagyon zavar a zsír magamon és ha eszek utána mindig bűntudatom van.. főleg mostanában. Az is az eszemben járkál hogy hánytatni fogom magam. Le akarok fogyni, már mindent bevetettem... A családtagjaim szerint meg a barátok szerint nagyon vékony vagyok de szerintem nagyon nem!! Emiatt már gondolkoztam azon is hogy ártok magamnak.. már meg is tettem nem egyszer. Van olyan nap mikor a 'kövérségem' miatt bezárkózok a szobámba, behúzom a redőnyt, befekszem az ágyba és sírok.. Szerintetek ez anorexia vagy depresszió, vagy a kettő keveréke vagy testképzavar vagy mi? Ja, és van mikor nagyon sokat, van mikor nagyon keveset eszek. És utána még többet.. aztán volt hogy egész nap 1 almát ettem mert féltem hogy még jobban elhízok.. Anyukámnak mit mondjak? Jártam pszichológusnál egy éve de nem lett a helyzet más. Segítsetek hogy ez mi lehet kérlek!!
Egy elkeseredett tinédzser
A Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinika gyermek-, és ifjúságpszichiátriai osztályán foglalkoznak testképzavarral, anorexiával. Kérj a háziorvosodtól ide beutalót. Teljesen mindegy most minek nevezzük, Te nem érzed jól magad a bőrödben és tenni kell ellene.
Egyébként 60 kg körül kellene lenned, hogy szép formás legyél. Egyébként egy nőn egy kis zsírnak mindig kell lennie, ahhoz hogy a menstruációs ciklusa jól működjön.
Ha fogysz még pár kilót ez nálad is bekövetkezhet, először csak kimarad, aztán megszűnik. A szervezeted minden energiáját a túl élésedre fogja fordítani. Ezzel még nincs problémád?
175 cm és 53 kg? Mi lenne a végcél? 45 kiló?
Nem tudom mennyire gondolod komolyan a leírtakat, mert ha tudod, hogy a magasságodhoz még sovány is vagy, inkább sportolj, hogy ne legyél plöttyedt. Ahhoz ehetsz rendesen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!