Ha lezsibbad a baloldali nyelve és hozzá az arcnak az az oldala mi történt?
Baloldali nyelve nincsen, mivel a nyelv nem politizál.
A nyelv bal oldala zsibbadhat. Ha az ilyesmi a stroke más tüneteivel is párosul, pl. a delikvens nem tud mosolyogni, elmondani egy épeszű mondatot, felemelni a karját, akkor azonnal hívj mentőt. De ez a legrosszabb eset.
nem kell rögtön halálos nyavalyákra gondolni. Persze orvosi segítségre és kezelésre szükség van, de nem vész.
Akinek pl. sokat gyullad be a füle, annak begyullad az arcideg zsábája, vagy ahogy másképp mondják, a hármosztatú idege.
Ez a csomópont felel a fél arc mozgásáért, tehát a szem, és nyelv is lebénul egy darabig, de kezelhető, olyan lesz mint régen volt.
Én így jártam néhány éve. Elzsibbadt/lebénult az arcom baloldala és még a nyakam is. Elmentem az orvosomhoz, aki elmondta, h homloküreg gyulladásból származik, ennek okán volt valami kehe az 5. vagy a 7. idegközpontommal és azonnal mentőt hívott hozzám. 6 napig voltam kórházban, utána 2-4 hétig jártam vitamin injekciózásra. Mondtak valamit a B vitaminok hiányáról, de már kicsit ködösek az emlékeim. Nem fájdalmas, csak kellemetlen, h csorog a nyálad baloldalon, mert nem tudod becsukni a szád, sem mozgatni, na meg az állandó műkönnyezés, mert a bal szemem nem tudtam becsukni sem. Amikor mosolyogni próbáltam kicsit vicces volt. :D
De a viccet félretéve, menj orvoshoz, mert ahogy más betegség sem, ez sem játék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!