Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mással is írattak alá "szerződ...

Mással is írattak alá "szerződést" pszichoterápia előtt, miszerint a terápia ideje alatt nem követ el öngyilkosságot illetve önsértő magatartást?

Figyelt kérdés
Ennek mégis mi értelme?
2012. nov. 30. 21:34
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

KEdves első válaszoló neked külön a fejtegetést, teljesen egyet rétek! De leírom neked, hogy hogyan is néz ki az egész szerződés!

"Én, XY (szül:----, anyja neve: ----, lakcím: ----, Taj: ----) elfogadom, hogy amennyiben annyira feszültnek érzem magam, hogy ne tudnám feszültségemet és szorongásaimat leküzdeni, abban az esetben haladéktalanul felveszem a kapcsolatot munkaidőben pszichológusommal, XY-nal, a ---- telefonszámon.

Ha őt nem érem el,

1) A Lelki Elsősegély Szolgálathoz (telefonszám) fordulok, illetve az

2)xy Kórház Krízisintervenciós Osztályán (cím, telefonszám) jelentkezem.

Vállalom, hogy a pszichoterápiás kezelés időtartama alatt semmilyen kísérletet nem teszek önkárosító és önsértő magatartásra, illetve öngyilkossági kísérletet nem követek el.

A szerződésben foglaltakat megértem és a Szakambulancián való pszichoterápiás kezelésem feltételeként magamra nézve elfogadom."

2012. dec. 2. 19:27
 12/22 anonim ***** válasza:

Hát ez vicc. Mintha csakúgy meg lehetne "akadályozni"...

Nekem azt mondta a terapeutám, ha "gáz" van, menjek be. Mondjuk érdekes. Persze igen, lehet, hogy azt gondolom, miközben a 10-en állok, hogy "Jesszus, mit csinálok!? Hívom a terapeutám". De azért ez nem szükségszerű.

2012. dec. 5. 19:28
 13/22 A kérdező kommentje:

én meg még csak nem is hívhatom őt, csak munkaidőben :DDDD

Jó, mondjuk ez jogos... De valószínűleg úgysem hívnám fel

2012. dec. 5. 20:02
 14/22 anonim ***** válasza:
Miért nem hívnád fel? Nem olyan vészes, mint ahofgy az ember először gondolná. Én egyszer felhívtam, és egyáltalán nem bántam meg.
2012. dec. 5. 21:00
 15/22 A kérdező kommentje:
és milyen helyzetben hívtad fel, és mit mondtál neki?
2012. dec. 5. 22:52
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Súlyos depresszió miatt jártam terápiára, és az egyik este történt valami, ami igazából távolról nem tűnik nagy dolognak, de engem mégis kiborított. Apám mondott valamit, én meg az elején csak könnyezni kezdtem, aztán zokogni, hangosan, aztán beszaladtam a szobámba, és nem bírtam abbahagyni, azt se tudtam, hol a fent és a lent. Össze is estem. Aztán teltek a percek, és nem tudtam abbahagyni, annyira meg akartam halni, egy egyszerű mondat minden rosszat előhozott. Arra gondoltam, alegegyszerűbb lenne, ha most rögtön felakasztanám magam, de eszembejutott a terapeutám, és hogy megígértem neki, hogy felhívom, ha erre gondolok, úgyhogy megtettem. Kimásztam az ablakon, át a kerítésen, mezítláb, aztán felhívtam. Nagyon megértő volt, mint mindig, addig beszéltünk, míg meg nem nyugodtam. Szóval nem olyan vészes felhívni, bár én akkor nem agyaltam sokat, egyszerűen csak megtettem. Te miért nem hívnád fel? Félsz hogy mit szólna? Vagy miért?
2012. dec. 6. 16:05
 17/22 A kérdező kommentje:

MErt tulajdonképpen úgy gondolom, hogy nem örülne neki, ha zavarnám... (Főleg, hogy általában este jönnek rám ezek az öngyilkolhatnékok, amikor neki ugyebár nincs munkaideje, tehát akkor nem is tudnám őt hívni....)

Eddig mindig akadt valami, ami visszatartott, nem tudom.

De köszönöm, hogy válaszoltál nekem!

2012. dec. 6. 16:11
 18/22 anonim ***** válasza:
Értem. De vannak ezek a telefonos lelkisegélyszolgálatok, ezeket éjjel-nappal lehet hívni, és őket biztos nem zavarnád, hisz ez a dolguk, hogy ilyen hívásokat fogadjanak.
2012. dec. 6. 16:58
 19/22 A kérdező kommentje:
ha olyan helyzetbe kerülök, úgysem fognak tudni olyat mondani, ami megakadályoz...
2012. dec. 6. 17:03
 20/22 anonim ***** válasza:

16:58, én is szeretnélek kérdezni ezzel kapcsolatban.:)

Mikor ramaty állapotban felhívtad, nem akart találkozni? Csak szóban nyugtatott? Vagy hagyta, hogy te beszéljél?

Az én pszichológusom azt mondta, hogy ilyen esetekben rögtön találkoznánk. Amin én furán néztem, mert hasonló nálam is a mélypont, mint nálatok, (általában éjszaka, hisztérikus állapotban..). Ha ő nem kívánna értem jönni, nem hinném, hogy bebumliznék önkívületben a városba, hogy a rendelőjében találkozzunk.

2012. dec. 6. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!