Mással is írattak alá "szerződést" pszichoterápia előtt, miszerint a terápia ideje alatt nem követ el öngyilkosságot illetve önsértő magatartást?
Köszönöm a válaszokat!
KEdves első válaszoló neked külön a fejtegetést, teljesen egyet rétek! De leírom neked, hogy hogyan is néz ki az egész szerződés!
"Én, XY (szül:----, anyja neve: ----, lakcím: ----, Taj: ----) elfogadom, hogy amennyiben annyira feszültnek érzem magam, hogy ne tudnám feszültségemet és szorongásaimat leküzdeni, abban az esetben haladéktalanul felveszem a kapcsolatot munkaidőben pszichológusommal, XY-nal, a ---- telefonszámon.
Ha őt nem érem el,
1) A Lelki Elsősegély Szolgálathoz (telefonszám) fordulok, illetve az
2)xy Kórház Krízisintervenciós Osztályán (cím, telefonszám) jelentkezem.
Vállalom, hogy a pszichoterápiás kezelés időtartama alatt semmilyen kísérletet nem teszek önkárosító és önsértő magatartásra, illetve öngyilkossági kísérletet nem követek el.
A szerződésben foglaltakat megértem és a Szakambulancián való pszichoterápiás kezelésem feltételeként magamra nézve elfogadom."
Hát ez vicc. Mintha csakúgy meg lehetne "akadályozni"...
Nekem azt mondta a terapeutám, ha "gáz" van, menjek be. Mondjuk érdekes. Persze igen, lehet, hogy azt gondolom, miközben a 10-en állok, hogy "Jesszus, mit csinálok!? Hívom a terapeutám". De azért ez nem szükségszerű.
én meg még csak nem is hívhatom őt, csak munkaidőben :DDDD
Jó, mondjuk ez jogos... De valószínűleg úgysem hívnám fel
MErt tulajdonképpen úgy gondolom, hogy nem örülne neki, ha zavarnám... (Főleg, hogy általában este jönnek rám ezek az öngyilkolhatnékok, amikor neki ugyebár nincs munkaideje, tehát akkor nem is tudnám őt hívni....)
Eddig mindig akadt valami, ami visszatartott, nem tudom.
De köszönöm, hogy válaszoltál nekem!
16:58, én is szeretnélek kérdezni ezzel kapcsolatban.:)
Mikor ramaty állapotban felhívtad, nem akart találkozni? Csak szóban nyugtatott? Vagy hagyta, hogy te beszéljél?
Az én pszichológusom azt mondta, hogy ilyen esetekben rögtön találkoznánk. Amin én furán néztem, mert hasonló nálam is a mélypont, mint nálatok, (általában éjszaka, hisztérikus állapotban..). Ha ő nem kívánna értem jönni, nem hinném, hogy bebumliznék önkívületben a városba, hogy a rendelőjében találkozzunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!