Az önbecsülés és önbizalomhiány része a mentális egészségnek? Van rá megoldás?
Csak,mert a hiányuk még nem betegség !
Mert ezek hiánya jószerivel tönkretette vagy teszi az életem és nem tudom,hogy változtathatnék ezen.
Van egyáltalán bármi ami segíthet?
Vagy a sok tréning,tanfolyam csak kamu és nincs más megoldás, nap mint nap szembenézni a számomre nehézséget jentő dolgokkal és élethelyzetekkel-ami másnak semmiség-folyamatosan túlteljesíteni.
Azt értem,hogy önbizalmat az adhat a sikerélmény egy olyan területen ahol nincs önbizalmam.
De,hogy vágjak bele ha.... ???
Igen, része. Az egészség nem a betegség hiánya! A WHO szerint testi, lelki, szellemi jólét.
Tréningből van komoly és van kamu.
Könyvek is segítenek, olcsóbbak.
És van, amikor külső segítséget kell kérni.
Még mielőtt belevágnék, jelzem ateista vagyok, és két lábbal állok a talajon, nekem az létezik, amit meg tudok fogni és megtudok számolni.
DE.
Hasonló gondokkal küzdöttem, mint te, egyszercsak barátnőm édesanyja a kezembe nyomott egy könyvet:
Elsőre elolvastam.. mit el- belelapoztam- lehülyéztem, eldobtam.
Aztán pár nap múlva megint nekifutottam,akkor már komolyan.
És kezd sikerülni a dolog. Egyvalami legyen tiszta: ezt csak TE tudod megoldani, semmi terápia, semmi külső segitség. Ezeke mind mind csak iránymutatóként szolgálnak, merre is botorkálj agyad sötétjében. Mert ott dől el vagy bukik minden.
A pozitiv gondolkodást emelném ki a könyvből. és a jelenidejűú fogalmazást.
Pld: jó napom van ma. kijelentés. jelenidő.
Egy idő után jó is lesz.
Good luck, hun ˇˇ
31/N
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Én javaslom Manhertz József önbizalomerősítő tréningjeit.
Személyesen még énse mentem el egyre sem, de feliratkoztam a hírlevélre és így ingyen kapok tréningvideókat meg ilyeneket:) nekem segítettek, úgyhogy szerintem te is kipróbálhatod, nem veszíthetsz vele, max leiratkozol, ha nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!